Food

Quiche van avocado en rivierkreeftjes

We love avocado, dus van dit recept worden wij blij! Een quiche is vaak een calorieënbom, maar deze quiche maakt het smullen toch verantwoord. Deze quiche heeft een bodem van amandelmeel en pecannoten en geeft daardoor een lekkere bite! Deze variant is met rivierkreeftjes gemaakt, maar mocht je net zoals Girlscene's Danique niet zo fan van vis zijn, dan kun je dit ook vervangen voor vlees. Lees snel verder hoe je deze quiche maakt.

Een quiche met een bodem van amandelmeel en pecannoten past binnen een paleo dieet, dat gebaseerd is op veel groenten, noten en vis en/of vlees. Ik gebruikte een springvorm met een doorsnede van 21 cm. Je kunt ook goed een quichevorm gebruiken, maar let erop dat je die goed invet voor je de bodem erin aandrukt!  

Eén quiche is voldoende als hoofdgerecht voor 3-4 personen. Serveer er een lekkere salade bij, bijvoorbeeld met gegrilde groene asperges.  

Liever vlees in je quiche? Probeer dan deze bacon-groentequiche met een bodem van courgette (ja, dat kan!)  

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Laat de pecannoten minimaal een kwartier weken in een kopje water. Giet af en hak ze fijn met een scherp mes. Er mogen nog stukken in zitten als je daarvan houdt – dat zorgt voor wat meer crunch in de bodem.

Meng de fijngehakte noten met het amandelmeel en de kokosolie. Voor deze twee stappen (het fijnhakken en het mengen) kun je ook een keukenmachine gebruiken.

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier, of vet de quichevorm in. Druk goed aan. Bak de bodem vast 10 minuten in de oven op 200 graden Celcius.

Maak de vulling. Meng met een vork de eieren, het citroensap en één van de avocado’s die je tot moes prakt. Even met de staafmixer erop werkt ook prima. Voeg een fikse snuf peper en zout toe.

Verdeel de rivierkreeftjes over de bodem van de inmiddels voorgebakken bodem. Giet het avocado-eimengsel erover.

De tweede avocado snijd je in partjes die op de bovenkant van de taart legt. Bak de taart in 25 minuten gaar.

Garneer indien gewenst met koriander.  

Ook té schattig zijn deze mini-quiches, die je ook nog eens heel makkelijk mee kunt nemen!

Ga jij dit recept van Foodness uitproberen?

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀