Lifestyle

10 redenen waarom een break-up niet het einde van de wereld is

Wanneer je gedumpt wordt voelt dat – om het zachtjes uit te drukken – klote! En ook als jij degene bent die een einde maakt aan de relatie, kan het heel veel pijn doen. Maar die pijn is voor even, het komt goed, echt waar. Ook wij hebben momenten gehad waarop we dachten dat het nooit meer goed zou komen, dat we nooit meer zouden kunnen lachen. Maar altijd bleek het tegendeel waarheid. Want hé, single zijn is ook niet het einde van de wereld.

Je hebt veel meer tijd voor jezelf
Je hebt ineens zoveel meer me-time. Je hebt ineens alle tijd voor die Gossip Girl of Pretty Little Liars marathon, want je hoeft nu niet snel je huiswerk te maken zodat je 's avonds nog je vriendje kunt zien. Een vriendje hebben is leuk, maar het neemt wel heel veel tijd in beslag. En die tijd kun je ook prima aan jezelf besteden.

Jij maakt alle beslissingen
Wil je een film zien? Dan beslis jij welke film je ziet en hoef je dus geen rekening met zijn smaak te houden. Wil je iets leuks doen op vrijdagavond? Dan hoef je dat niet eerst met hem te bespreken. Je bent weer volledig in charge van alle beslissingen!

Je hebt veel meer tijd voor je vriendinnen
Je hebt niet alleen veel meer tijd voor jezelf, je hebt ook een stuk meer tijd voor je vriendinnen! Wanneer je vriendinnen op woensdag vragen of je zaterdag naar een feestje komt hoef je niet meer na te denken. Jij kunt gewoon gaan, je hoeft niet eerst je vriendje te vragen of hij al plannen heeft en/of hij het vervelend vindt dat jij naar een feestje met je vriendinnen gaat. 

Het bed is helemaal voor jou alleen
Als je samenwoonde is het best nu ineens helemaal voor jou alleen. Ok, het kan ook best wel saai zijn zo alleen in bed, maar het heeft ook zeker voordelen. Je kunt overdwars in bed gaan liggen, je kunt naar bed gaan wanneer je wil, je kunt om 3.00u 's nachts besluiten muziek te luisteren, je wordt nooit meer wakker van hem… 

Geen gedoe met familie meer
Met Kerst zit jij alleen aan tafel, maar hé, dat betekent ook dat jij niet naar zijn familie hoeft. Misschien vind jij dat juist wel jammer omdat je schoonfamilie juist heel erg gezellig was, maar het is wel een stuk makkelijker plannen zo die feestdagen. Je hoeft geen rekening te houden met waar je eerste en tweede kerstdag viert. 

Je hoeft niet meer verplicht naar zijn TV-series te kijken
Al die politieseries die hij volgt zijn eigenlijk retesaai. Jij zou veel liever je tijd besteden met series zoals Pretty Little Liars, Grey's Anatomy en Scandal. Ook dat probleem is opgelost. No more CSI voor jou, je kunt kijken wat je wilt, wanneer je wilt!

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen
Je hoeft je niet meer schuldig te voelen als een leuke jongen naar je kijkt of je een berichtje stuurt. Je hoeft je niet meer schuldig te voelen wanneer het kwijl over je lippen loopt wanneer je naar Magic Mike kijkt. Je hoeft jezelf niet meer schuldig te voelen wanneer je eigenlijk niet zo'n zin in hem hebt. Je hoeft je niet meer schuldig te voelen als je liever een feestje viert met je vriendinnen dan met hem. Je hoeft je niet meer schuldig te voelen als je het een dag zo druk hebt dat je hem geen berichtje kunt sturen…

Er zijn ineens zoveel mogelijkheden
Trouwen met Chuck Bass?! Ok, ok… dat is misschien niet helemaal mogelijk (vooral omdat Chuck Bass een personage is en niet een echt persoon, ik bedoel, Ed Westwick is bijvoorbeeld alweer veel beter mogelijk!). Besef je dat de toekomst helemaal open ligt, alles is mogelijk. Misschien ontmoet je over een paar maanden wel een échte prins op het witte paard, eentje die lijkt op Harry Styles en ook nog eens SUPER lief is. Dromen kan!

Nooit meer iemand die zeurt over jouw muzieksmaak
Katy Perry, Miley Cyrus, Demi Lovato? Je ex vond waarschijnlijk dat jouw muzieksmaak ronduit slecht was. Maar ja, je ex is er niet meer, dus who cares?! We are never ever ever getting back together!

Je leert jezelf eindelijk weer eens goed kennen
Het is heel makkelijk om jezelf te verliezen in een relatie. Je bent misschien best zelfstandig en zelfverzekerd, maar als je verliefd wordt kunnen jouw standaarden ineens 180 graden draaien. Ineens ben je aanhankelijk en wil je niet meer alleen zijn. Je hoeft je niet te schamen, er zijn meer meisjes die daar last van hebben.

Hé, single zijn is dus echt geen wereldramp!