Celebs

Zo was de Elite Model Look castingdag in Druten

4
...

De zoektocht naar de nieuwe Doutzen Kroes is in volle gang! Afgelopen weekend werden er in Druten nieuwe talenten ontdekt tijdens de castingdag van Elite Model Look. Meer dan 200 modellen in spé beleefden een super spannende dag. Helaas kon niet iedereen door... Benieuwd hoe deze dag is verlopen? Lees snel verder!

De kans dat er een nieuwe Doutzen is gescout, is heel groot want de opkomst was ongelofelijk hoog! Van Hoofddorp tot aan Maastricht…..Uit alle delen van het land reisden de kandidaten af om deel te nemen aan de castingdag. Daar zit vast wel iemand bij die het gaat maken in de modellenwereld! De presentatie was in handen van presentatrice Gyzlene Kramer. Zij stelde de kandidaten verschillende vragen over waar ze vandaan kwamen en wat ze graag als model wilden bereiken. Best leuk om iedereen zo een beetje beter te leren kennen!

Tweede ronde
Meer dan 60 kandidaten gingen door naar de tweede ronde. Zij kregen een natural make-over van Rob Peetoom Hair & Make up en gingen op de foto bij fotografe Lobke Leijser. Aan het einde van de dag mochten deze gelukkige kandidaten zich nog één keer op de catwalk aan de jury presenteren. 

Moeilijke keuze
Jennifer-May Cope, International Model Scout kwam speciaal vanuit Parijs naar Druten om de modellen in spé te beoordelen. Wat volgens haar dé ingrediënten zijn om een succsvol model te worden? "Een goede lengte en maat, maar een model moet ook beschikken over natuurlijke schoonheid en ze moet fotogeniek zijn." Het was niet makkelijk om een selectie te maken, maar ze is erg blij met de geselecteerde groep. Drie jongens en elf meiden zien we uiteindelijk terug op 5 oktober in de halve finale in Amsterdam. 

Fashion, food, beauty
Druten stond -natuurlijk- in het teken van de castingdag, maar er was verder ook nog genoeg leuks te beleven!  De Ondernemers Vereniging Druten zorgde voor een uitgebreid programma “Smaakvol Druten”. In de pauzes kon het publiek genieten van leuke modeshows met kleding van de lokale ondernemers. Op en rondom het Marktplein stonden verschillende tenten waar de kandidaten en het publiek terecht konden voor beauty- en fashion advies. Ook kregen alle deelnemers een goodiebag die rijkgevuld kon worden met verschillende accessoires en beauty producten. De producten konden de kandidaten zelf in de verschillende winkels ophalen! 

Kandidaten
Maar wie beleefden er dan deze spannende castingdag in Druten? De 15-jarige Britt is helemaal speciaal uit Hoofddorp naar Druten afgereisd om mee te doen aan de castingdag. Ze had er niet veel verwachtingen van, maar ze is super blij dat ze door is. De reden waarom Britt graag model wil worden is omdat ze graag een rolmodel wil zijn voor anderen. Haar tip voor kandidaten die nog mee willen doen: Verwacht niet te veel, blijf jezelf en pak je moment! We zien haar terug tijdens de halve finale op 5 oktober. 

De 16-jarige man in het gezelschap Cedric uit Nootdorp stond voor het eerst op de catwalk en heeft het naar eigen zeggen allemaal op zich af laten komen. Wat Cedric zo leuk lijkt aan modellenwerk is vooral het reizen, en natuurlijk de fotoshoots! We zien ook hem terug. 

De 19-jarige Merel uit Weert stond ook voor de eerste keer op de catwalk en vond het erg spannend. Merel wil graag model worden omdat ze graag de hele wereld over wil reizen. Allerlei verschillende soorten kleding dragen lijkt haar ook fantastisch! We vroegen aan haar wat een goed model nou echt nodig heeft, waarop zij antwoordde dat goed kunnen lopen op hakken erg belangrijk is. Zelf was ze haar hakken vergeten, maar ook op haar sneakers heeft ze de jury weten te overtuigen van haar kunnen! Merel zien we 5 oktober terug op de halve finale. 

De 14-jarige Ilana uit Rosmalen is door naar de halve finale. Ze heeft zichzelf thuis een beetje voorbereid door haar loopje te oefenen. Ilana wil graag model worden omdat ze ervan houdt om in de spotlights te staan.

Halve finale
De halve finalisten van alle castingdagen worden op zondag 5 oktober verwacht in de salon van Rob Peetoom. Aan het einde van de dag weten wie dé 10 vrouwelijke en 10 mannelijke finalisten van EML 2014 zijn.

Finale
Na een rustgevende nacht in het Spa en Sport Hotel ZUIVER staat deze finalisten een bootcamp te wachten waarbij ze optimaal worden voorbereid en klaargestoomd voor de grand finale op 15 oktober in de prachtige Amsterdamse Beurs van Berlage. Zo zorgt Peronal Trainer Carlos Lens voor een pittige workout, geeft de diëtiste van Zuiver, Fleur Berkhout speciale workshops over voeding, krijgen de modellen catwalk training, mental coaching en verschillende fotoshoots o.l.v. Lobke Leijser en Ilsoo & Isidoor. 

Naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam strijden de finalisten op 15 oktober in de Nationale finale om een plek in de World Final in Shenzhen, China. Deze fantastische finale vindt plaats begin december. 

Laatste castingdag
Na Druten volgt er nog één castingdag. Je kunt dus nog meedoen, maar dan moet je wel snel zijn! Dus schrijf je snel in:
- 27 september Spijkenisse (Woonboulevard)

Wil je de dag in video ervaren? Bekijk het report hieronder: 


Credits: Danny Noordanus/Momotombofilm
Kun je de video niet zien? Klik dan hier

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Elite Model Look nieuws, tips & tricks ontvangen van professionals? Kijk dan op Elite's FacebookYouTube of Instagram

Beeld: Ilsoo en Isidoor

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 2 jaar geleden Sylvana😘💜

  Leuk!!

 • 3 jaar geleden Joyce

  Hahahaha wat ontzettend grappig! Ik ben daar gewoon opgegroeid! En ik wist helemaal niet dat dit plaatsvond in Druten, I mean of all places haha! Supertof!

 • 3 jaar geleden Anita

  Leuk daar was ik ook bij!

 • 3 jaar geleden Willemijntjuuuh

  Wat leuk, had nooit verwacht dat dit op girlscene zou komen, omdat Druten zo'n klein dorp is, en ik in een nog kleiner dorp daar in de buurt woon

 1. 1