Fashion

Nieuwe trend: the mommy jeans

Na de boyfriend jeans, de skinnyjeans en de hight-waisted jeans is er een nieuwe spijkerbroeken trend: de mommy jeans. Je zal misschien denken dat dit een zwangerschapsbroek is of een jeans die alleen je moeder kan dragen… Maar dit is alles behalve dat! Girlscene vertelt jou alles over deze jeans, waar je hem kunt kopen en last but not least hoe je hem draagt! 

De mommy jeans zit eigenlijk een beetje tussen een high-waisted jeans en een boyfriend jeans in. De broek valt ongeveer tot je navel en is van dik en sterk denim gemaakt. De spijkerbroek heeft meer ruimte bij het kruis en loopt daarna strakker uit. Deze jeans was jaren geleden in de jaren '80 ook al een trend en jouw moeder heeft deze waarschijnlijk ook gedragen. Vandaar de naam. 

De jeans heb je in verschillende kleuren, maar je komt deze vaak tegen in het lichtblauw. Daarbij is er eigenlijk weinig bewerkt aan de stof en heeft de broek een egale kleur zonder oneffenheden. Je hebt ze helemaal in goede staat, maar ook met scheuren en kleurverschillen. 

De broek staat het mooist bij een lichaam met een slanke taille. Meiden met brede heupen en stevige bovenbenen kunnen deze broek beter niet dragen. Het zou namelijk een extra accent leggen op deze bodyparts, terwijl deze meiden dat juist vaak willen vermijden. Girlscene's Vivian heeft deze mom jeans aangeschaft. Ik (Vivian) vind dat ik de broek net aan kan hebben. Helaas ben ik niet zo groot en heb ik geen lange en slanke benen. Mijn taille daarentegen is in verhouding wel smal en daar ligt met deze broek ook het accent op. Met een paar hakken eronder maak je jezelf gelukkig al iets langer. 

Je kunt de jeans het beste dragen met een cropped top of een nauw aansluitend shirtje die je in de broek draagt. Het maakt niet heel veel uit welke schoenen je eronder draagt. Je kunt voor sneakers gaan, maar ook voor boots, pumps, slip ons, of brogues. Je kunt de look stoer maken met een leren bikerjack, maar ook klassiek met een mooi colbertje bijvoorbeeld. 

Natuurlijk zou deze broek niet in iedereens smaak vallen, maar voor de liefhebbers heeft Girlscene een leuke collectie mommy jeans samengesteld. 


1: Asos €49,76 / 2: Asos €49,76


3: Asos €29,86 / 4: River Island €36,97 / 5: Asos €37,68


6: Forever 21 €23,45 / 7: Forever 21 €23,45

8: H&M €39,99 / 9: Nelly €52,95

Wat vind jij van de mommy jeans en hoe zou jij deze dragen?

Pin je fashion inspiratie in Pinbook

Must reads 👀