Lifestyle

De beste anti-kater tips

Moeders zeggen altijd dat voorkomen beter is dan genezen, maar soms is het daar te laat voor. Het feestje van gisteravond was iets te gezellig en daar heb je ook iets te veel gedronken. Helaas merk je daar nu de gevolgen van: je hebt knallende koppijn en bent super moe… Je hebt een kater. Oh no! Met de volgende tips ga je deze kater zo goed mogelijk tegen.

Was het gezellig gisteren? Zo ja, dan voel je daar nu waarschijnlijk de consequenties van als je een kater hebt. We beloven niet dat je kater compleet verdwijnt na deze tips, maar waarschijnlijk zorgt het er wel voor dat je dag een stuk draagbaarder wordt! 

Water
Als het klopt voel je je niet erg best als je wakker wordt met een kater. Daarom moet je als eerste water drinken en dit de hele dag volhouden. Na al die wijntjes en shotjes heeft je lichaam vocht nodig! Want zoals je misschien weet droogt alcohol je uit. Het is nog beter als je voor het slapen water drinkt en na elk drankje een glas water neemt. Als je dat niet hebt gedaan moet je op je katerdag de schade flink inhalen.

Geen caffeïne
Maak verstandige keuzes en mijdt caffeïne drankjes, zoals koffie en energiedrank. Koffie kan zowel hoofdpijn en migraine voorkomen als genezen, maar dat is per persoon verschillend. Kies dus liever voor een glas water om het vochtbalans te herstellen. Caffeïne droogt net zoals alcohol je lichaam uit, wat dus niet erg handig is als je een kater hebt. 😉

bron

Crackers
Je lever is de aanslag van de vorige avond aan het verwerken waardoor je niet veel zin hebt om te eten. Toch is het goed om iets naar binnen te werken. Heb je echt geen behoefte aan eten? Probeer dan crackers of beschuit om je maag te vullen. 

Het gaat er ook om wat je vóór het drinken eet. Met een goed gevulde maag duurt het langer voordat je aangeschoten of dronken wordt, waardoor de pijn de volgende dag een stuk minder erg is. 

Ei
Heb je juist wel zin in een goed ontbijt (of eh… lunch)? Bak dan een ei! Vet voedsel is niet verstandig, maar wanneer je zin hebt in hartig is ei een goed idee. In ei zit cysteïne wat een nieuwe vochtbasis aanmaakt. Eet daarom ook extra noten, gevogelte en vis, want dit bevat ook cysteïne. 

Bewegen
Oké, het is cliché. Maar bewegen is erg goed voor het lichaam als je een kater hebt. De endorfine die vrijkomt laat je een stuk beter voelen dan je warme bed. 😉 Houd een fles water bij de hand om gehydrateerd te blijven terwijl je buiten een frisse neus haalt. 

Zout
Zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt en na die alcohol van gisteravond… Juist, je raadt het al. Eet je ei dus met zout of ga anders voor gezouten noten. Ook tomaat en komkommer met zout zijn op een katerdag meer dan welkom.

Cola
Is de misselijkheid niet meer te houden? Eén glas cola doet wonderen! Je zou het misschien niet denken, maar cola gaat misselijkheid tegen en kalmeert de maag. Het schijnt beter te zijn om cola zonder prik te drinken, dus laat de cola eerst even staan voordat je het meteen opdrinkt. 

Wat zijn volgens jou de beste anti-kater tips?

Bron: menshealth, antikaternet, chickslovefood

Pin je inspiratie in Pinbook