Fashion

Zo was Walibi Summer Night!

3
...

Achtbanen, attracties en adrenaline: onlangs kon je op Girlscene kaartjes winnen voor Walibi Summer Night. Razende achtbanen waardoor de adrenaline door je lijf giert, maar ook lekker ontspannen in de chill area die er speciaal was op deze dag. Het pretpark was tot 23.00 uur open; een hele dag vol met fun! We hebben de winnaars gevraagd om een kort verslag te maken zodat iedereen kan meegenieten. 

Ben je een echte daredevil en houd jij wel van een echte adrenalinekick? In Walibi ben je dan wel aan het juiste adres! Wij mochten 15x2 tickets weggeven voor de allerlaatste Walibi Summer Night van dit seizoen. We hebben de winnaars gevraagd om een kort verslag te schrijven en een paar foto's te maken. Zo kan iedereen de dag toch een beetje meemaken! 

Sanne: "Summer nights bij Walibi. Drukte. Zon. Harde muziek. Het leek bijna wel of we op een festival waren! Maar dan één vol coole achtbanen en andere attracties waarvan de adrenaline door je lijf gaat gieren. Aangezien het vakantie was én het een speciale dag was in Walibi, was het best wel druk. We hebben dan ook veel in de rij gestaan, waar ik ontdekte dat Walibi eigenlijk heel veel ongewaardeerde schoonheid heeft. Ik heb tijdens het wachten dan ook veel leuke foto’s gemaakt en het resultaat daarvan is te zien in mijn fotoverslag! Dank je wel Girlscene en Walibi voor de leuke ervaring!"

Raquel: "Adrenaline, gillen en tranen van het lachen? Check, check, check: de achtbaan is voor mij de beste manier om even los te laten en lekker te genieten. Een dagje Walibi via Girlscene was dan ook zeer welkom. Mijn vriendin Aleydis en ik hebben heerlijk gegild in alle top achtbanen, onze hoogtevrees overwonnen in het reuzenrad en ons zeiknat laten spetteren in de Crazy River. Gelukkig scheen de zon volop en dat maakte het dagje gek doen toch wel compleet. Onze tip van de dag: de beste achtbaan selfies maak je stiekem gewoon in de mini Rattle Snake achtbaan. Er is alleen wel een risico dat je telefoon spontaan op een crazy blauw filter gaat, wat de heftige achtbaan illusie alleen maar bevestigt natuurlijk (shhhht ons geheimpje!)."

Ayke: "De zomervakantie is al bijna voorbij en in één van de laatste weken nog twee kaarten naar Walibi winnen... Dit is mij overkomen! We kwamen aan toen het park open ging zodat het nog rustig zou zijn in het park. Niemand houdt er toch van om zo lang in de rij te moeten staan? Het park stroomde al snel vol en bij de Xpress was de wachtrij al 90 minuten toen we daar aankwamen. Achterin het park -bij de Robin Hood- waren de rijen nog niet erg lang. Met de zon in ons gezicht gingen we de attracties langs. De El Rio Grande en de Crazy River (twee waterattracties) hebben we achter elkaar gedaan. Als je eenmaal nat bent kun je maar beter weer nat worden, toch? Bij de El Rio Grande zit je in ronde bootjes. Ik zat aan de kant die steeds als eerst van de waterval af ging waardoor het leek alsof ik in mijn broek had geplast toen ik uit het bootje stapte. Zeiknat! Bij de Crazy River had ik meer geluk. Toen zat ik tussen anderen in en ben ik op een paar spetters na gespaard gebleven. De attractie die het mooist gemaakt is, is de Xpress. Er is een heel verhaal rond deze achtbaan gebouwd en is hierdoor meer dan een achtbaan alleen. Ook waren er een aantal speciale dingen die dag in Walibi. Zo waren er een hoop chill plekken verspreid over het park en op verschillende locaties draaiden DJ’s. Ook was het mogelijk om een tattoo opgespoten te krijgen met #hardgaan. Kortom het was een geweldige dag!" 

Lin: "Er was de hele week regen voorspeld, maar op deze woensdag bleven de buien weg en liet de zon zich zien. Wat een geluk! Mijn dag kon sowieso al niet meer stuk, want ik was al een paar jaar niet meer in een pretpark geweest en als een echte daredevil miste ik de kick van een achtbaan wel. De eerste attractie waar ik in stapte was meteen de leukste: Robin Hood, de houten achtbaan. Wauw, ik was vergeten hoe hard een achtbaan ging! Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik soms een beetje misselijk werd, maar gelukkig waren er genoeg chill spots om lekker bij te komen. Het was een topdag, bedankt Girlscene en Walibi!" 

Douwa: "Thanks Girlscene voor deze geweldige dag in Walibi. Wie wil er nou niet in de Xpress: een achtbaan die binnen 3 seconden een snelheid bereikt van 90 km/u. Of in de langste en snelste achtbaan van de Benelux. Walibi heeft het allemaal. Ja oké, je moet er wel minimaal een halfuur voor in de rij staan, maar dat is het helemaal waard. Bovendien was het heerlijk weer om buiten in de rij te staan. Mijn vriendin Jessica en ik zijn in alle spectaculaire attracties geweest behalve het reuzenrad. Dat was ons net iets te hoog…"

Merel: "We hebben een geweldige dag gehad! Mijn vriend was weer kind! Onze nichtjes vonden het geweldig in de attracties voor de kleintjes, waar we nauwelijks hoefde te wachten. Ik genoot van alle glimlachen! En natuurlijk werd de dag afgesloten met een pijlsnelle rit in de Xpress. Kortom #Hardgaan." 

Aya: "Wij gingen naar Walibi Holland. Bij binnenkomst gingen we naar de Speed of Sound. Nadat we in een paar andere achtbanen waren geweest, gingen we lekker lunchen. Aangezien het vakantie was waren de wachtrijen wel erg lang, hierdoor hebben wij niet alle achtbanen kunnen uitproberen. 's Avonds waren er DJ's op meerdere plaatsen in het park, wat erg gezellig was. Ook vonden we de medewerkers erg vriendelijk en spontaan. Al met al was het een heel leuke en geslaagde dag."

Petra: "Wat was Walibi Summer Night toch ontzettend leuk! Normaal gesproken ga ik elk jaar wel naar Walibi. Mijn vriend en ik gaan in de oktobermaand meestal lekker griezelen bij Walibi Fright Nights. De Summer Nights van Walibi zijn dan ook wel echt een verademing in tegenstelling met de griezelscènes! Het was lekker relaxen die woensdag met de chill out plaatsen in het park. En het fijne was dat we ook echt de tijd konden nemen om te relaxen, het park was namelijk tot elf uur ’s avonds open! Eén van mijn favoriete attracties in Walibi is de Robin Hood. Ondanks dat de achtbaan niet over de kop gaat is hij best wel heftig. Door de houten constructie en de snelheid van het karretje is het toch een ruige rit. Ook de Xpress is een hele leuke. Deze attractie is voor een deel vernieuwd en het is nu een stuk leuker om in de wachtrij te staan! De spanning wordt goed opgebouwd in de wandelgangen naar de achtbaan toe. Kortom het was een hele leuke dag met veel zon, relax plekken en chille muziek!"

Marjolein: "Als adrenalinejunk ben ik redelijk bekend met het park en dan vooral met de achtbanen (Ronddraai-attracties maken me groener dan Shrek!). Dus zodra huisgenoot Sanne en ik (met een hele grote glimlach) onze GEWONNEN kaartjes hadden opgehaald bij de groepskassa, renden we als twee wilde stieren richting de Xpress, nee wacht.. die ride heet nu blijkbaar 'Xpress: Platform 13'. Geen probleem dacht ik, ze hebben die naam al eerder aangepast (ooit was het Superman the ride) dus er zal naast een likje verf en wellicht een nieuw treintje niet zo veel veranderd zijn. Dus wij sloten aan in de rij en ontdekte dat er iets meer veranderd was dan de verf of een nieuw treintje. Platform 13 heeft een verhaal en dat is best wel ... spannend. Laat ik niet te veel verklappen, maar of deze angsthaas (als de dood voor spookhuizen etc.) het een toegevoegde waarde vindt laat ze even in het midden (lees: ik hing ineengedoken aan de arm van mijn veel stoerdere huisgenootje totdat we in de achtbaan zaten.). Goed.. voordat ik de hele alinea op Platform 13 blijf hangen, gaan we maar door naar Summer Nights. Ondanks er de hele dag regen werd voorspeld, scheen de zon volop. Er klonk muziek vanaf ieder pleintje en er waren veel extra activiteiten. Zo stond er voor het reuzenrad een podium met live DJ en artiesten, bij de ingang aan het water draaide een DJ hele fijne muziek en dan was er nog (onze favoriet) een exotische lounge bij de Mexicaanse hoedjes met DJ én saxofonist. En er was de mogelijkheid om te flyboarden (vliegen op waterstralen) een bananenrace te doen achter een speedboot of van een opblaasberg te rollen in een opblaasbal. En als je dan oververhit van de adrenaline uit een attractie komt of te lang in de zon had gestaan, dan ga je naar de Coca Cola-stand om even uit te blussen en bij te komen met een ijskoud blikje cola, met je naam erop (of die van je Chinese beste vriendin, want je kon ze zelf laten bedrukken!) Wat ook heel fijn en verfrissend is? De pratende fontein bij de "Speed of Sound". Hij spoelt bijdehante kinderen de mond, knalt er af en toe een verfrissende straal uit voor het hele plein en draait tussendoor melige K3-liedjes. Echt een 'must see' en ook aanwezig op 'normale' Walibi-dagen. Het leuke aan de Summer Nights is dat het park open is tot 23:00 uur. De laatste twee uurtjes zie je Walibi dus op een hele andere manier. Prachtig verlicht en dan knalt die muziek nog net iets lekkerder! We sloten de dag af met een oliebol en geven de Summer Nights een dikke 'like'. Bedankt voor een topdag!"

Leslie: "Een dagje Walibi, dat klonk ons als muziek in de oren. Even weer lekker kind zijn. Vroeg van huis vertrekken met wat snoep en pakjes sap, zoals dat ook op schoolreisje ging. Gelukkig zat het weer ook mee, het zonnetje scheen vanaf de heenweg al lekker op ons bolletje. Eenmaal binnengekomen kon ons geluk niet op, zoveel keuze aan achtbanen, hoezee. Beginnen in de Xpress en eindigen in de Goliath. De kriebels gierden door onze lichamen. Oh en laten we de boomstammen niet vergeten. Een heerlijk waterballet. Kortom was het een geweldige dag, vol plezier. Een dag voor in de boeken. #hardgaan"

Etienne: "Door de Girlscene winactie ben ik samen met een vriend gratis naar Walibi geweest. Het was voor ons de eerste keer dat we het park gingen bezoeken, dus we wisten ook niet wat ons te wachten stond. We hadden geluk met het weer, maar waar we minder geluk mee hadden was de drukte. We hebben deze drukte enigszins omzeild door een Fastlane ticket te kopen, waardoor je voor attracties kon reserveren. Hierdoor zijn we toch overal in geweest. Het park was naar onze mening het beste park van heel Nederland. Er waren namelijk vooral attracties waar je haren door overeind gingen staan, waar we wel van houden. Zo zijn er vijf achtbanen waarvan er drie over de kop gaan. Dit waren geen standaard achtbanen. Zo ging je bij een achtbaan zowel voor- als achteruit over de kop. Bij een andere werd je -terwijl je op de begane grond stond met je karretje- naar voren geschoten en ging je vervolgens over de kop, wat ook een hele aparte ervaring was aangezien je normaal snelheid creëert door eerst omhoog te gaan. Ook waren er een aantal rustige attracties zoals de 5D bioscoop, die ik zelf vond tegenvallen aangezien vooral op kinderen gericht was." 

Ben jij weleens naar Walibi geweest? 

Pin je inspiratie op Pinbook

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 3 jaar geleden MamavanChloĆ«

    Ik wil er ook nog steeds DOLGRAAG heen, en t liefst me Halloween, het lijkt me echt zo ontzettend leuk! Ben er nog nooit geweest maar aan filmpjes te zien zag het er ook gaaf uit!

  • 3 jaar geleden Depp.

    Ooh supercool!

  1. 1