Fashion

DIY: off shoulder top

Off shoulder tops zijn terug van weggeweest, zoals Girlscene in dit artikel schreef. Maar waarom zou je er één of meerdere kopen als je het zelf kan maken? Deze DIY is speciaal voor meiden die graag creatief bezig zijn en hun eigen kleding willen (proberen te) maken. Kijk snel verder voor de DIY off shoulder top à la a pair and a spare. 

De off shoulder tops maken een comeback. Het is weer helemaal hot! Voor alle meiden die graag nú een exemplaar willen is er goed nieuws, want deze tops kun je prima zelf maken als je een beetje nodig hebt. Laten we eerst eens bekijken wat je nodig hebt…

Benodigdheden
– 2 meter stof (katoen)
– elastiek 
– draad
– schaar
– naaimachine

Stap 1: Meten
Meet hoeveel stof je nodig hebt. In totaal heb je drie stukken nodig: één voor de body en twee voor je armen. Voor de omvang begin je iets boven je borsten met meten. Bereken ook hoe lang je de top wilt hebben. Voor je armen mag je meer stof rekenen zodat het niet te strak valt.

Stap 2: Knip de stof
Knip de stof op gewenste grootte. 

Stap 3: Zoom
Maak een zoom aan de onderkant van de top. Aan de bovenkant moet je iets losser meten, omdat er uiteindelijk een elastiek door de zoom gaat. 


Stap 4: Naaien
Naai de zoom vast. Dit kun je eventueel met de hand doen. Zorg dat je aan het begin en het einde een opening houdt voor het elastiek.


Stap 5: Herhaal
Herhaal bovenstaande stappen met de delen die de armen bedekken en strijk de stof glad.


Dit is hoe je project er op dit moment uit hoort te zien


Stap 6: Elastiek
Deze stap is de reden dat je de stof niet dichtmaakt. Het elastiek gaat er nu doorheen om ervoor te zorgen dat de top mooi hangt. Rijg het elastiek door de bovenste zomen heen en zet het vast met draad in de kleur van je top. 


Stap 7: Naaien
Vervolgens is het tijd om de armen aan de body te naaien. Trek voor het beste resultaat de top aan en kijk goed waar je de stof moet plaatsen. Verfijn de neklijn door de stof strak op elkaar te naaien zoals je op bovenstaande foto ziet. Het is het makkelijkst als je iets van een stokje hiervoor gebruikt. 


Tada!

Wat vind je van deze DIY? Ga jij het ook proberen?

Bron + beeld: a pair and a spare