Beauty

Tips voor het scheren van oksels, benen & bikinilijn

Bijna ieder meisje onthaart (regelmatig) haar benen, oksels en/of bikinilijn, toch? De snelste, makkelijkste en meest pijnloze manier om dat te doen is door een scheermesje te gebruiken. Dit artikel is speciaal voor de meiden die het liefst ontharen met een scheermesje. Met de volgende tips haal je namelijk het meeste uit een scheerbeurt!

Een eenvoudige manier om haar te verwijderen is door even snel een scheermesje over je benen (oksels, bikinilijn…) te halen. Daarom is het waarschijnlijk zo'n populaire ontharingsmethode! Met de volgende tips wordt scheren in ieder geval nog beter en effectiever.

Zachte, warme huid
Het scheren gaat een stuk soepeler als je een zachte, warme huid hebt. Mede daarom is het af te raden om te scheren buiten de douche of het bad. Onder de douche heeft je huid de tijd om 'zacht' te worden door het warme water. Hiermee voorkom je dat je jezelf snijdt, vooral als je het scheren overlaat tot het allerlaatste moment. Droog scheren is trouwens ook geen aanrader, omdat het de huid irriteert en het scheermes verstopt.

Scheergel
Scheergel gebruiken is een soort love it or hate it-ding. Veel meiden kiezen bijvoorbeeld voor een conditioner om het scheren makkelijker te maken. Conditioner werkt prima, maar het voordeel van scheergel is dat het beter op de huid blijft liggen. Als je even met je been onder de waterstraal staat spoelt de conditioner weg, terwijl scheergel wat steviger is qua structuur. Bovendien is er ook speciale scheergel voor meiden met een gevoelige huid. Kies wat jij zelf prettig vindt werken, want in principe is het een niet duurder dan het ander.


bron

Baby olie
Meiden die last hebben van irritaties door en na het scheren kunnen dit voorkomen! Hoe? Breng baby olie aan op de huid voordat je gaat scheren. Misschien klinkt dit in eerste instantie niet logisch, maar het is een feit dat olie en water niet mixen. De olie blijft dus prima op de huid liggen onder de douche terwijl je ondertussen aan de slag gaat met een scheergel en een scheermesje. Resultaat: gladde en super zachte benen.

Botte mesjes
Met een bot mesje is het onmogelijk om een glad resultaat te krijgen. Daarnaast is de kans op een wondje vele malen groter, dus vervang je mesjes op tijd om dit te voorkomen! Zeker als het om je oksels of bikinilijn gaat.

Verleng de levensduur van scheermesjes door het iedere keer na gebruik goed af te spoelen en te drogen. Op die manier heeft scheergel en haar geen kans om tussen de mesjes te blijven zitten. 

Scrubben
Scrub je benen één keer per week om dode huidcellen te verwijderen. Dan heb je in ieder geval minder last van verstopte scheermesjes en overgeslagen plekken.

Scheerrichting
Niet onbelangrijk: de scheerrichting. De goede richting om te scheren is tegen de haargroei in. Op je benen groeien haren bijvoorbeeld naar beneden, dus dan begin je bij de enkel en werk je naar boven. Je oksels zijn een ander verhaal omdat haren daar alle richtingen opgroeien. Daarom is het belangrijk om alle richtingen op te scheren zodat je elk haartje meepakt. Spoel na elke 'strook' even het mesje af om verstopping te voorkomen.

Ingegroeide haren
Ingegroeide haren zijn vervelend én pijnlijk. Dat wil je liever voorkomen! Dagelijks exfoliëren helpt goed tegen ingegroeide haren aangezien dode huidcellen vaak de boosdoener zijn. Haren komen niet door de oppervlakte heen wat ingegroeide haren veroorzaakt.

Irritaties 
Heb je last van rode bultjes na het scheren? Gebruik dan Lush Parsley Porridge zeep of een lichaamspoeder om de irritatie te remmen. Lichaamspoeder is vooral aan te raden als je last hebt van rode bultjes bij de bikinilijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de poeders van Lush als je wilt gaan voor een natuurlijke variant. 

Hydrateren
Scheren is geen pretje voor de huid zelf en daarom mag je niet vergeten om je huid na de scheerbeurt te hydrateren. Ga voor een bodybutter (in de winter) of een bodylotion (in de zomer) en smeer jezelf goed in. Dat geeft ook nog eens een mooie glans aan de huid! 

Heb jij nog scheertips?

Bron: About.com, allwomenstalk

Pin je inspiratie in Pinbook