Fashion

DIY: black fringe skirt

10
...

Dat de franjes weer helemaal hip zijn, hoeven we je eigenlijk al niet meer te vertellen. Maar dat de franjes nu te vinden zijn op rokjes, is iets wat we nog weinig hebben gezien, maar wel steeds meer voorkomt. De voorloopster op trends is hier ook al helemaal van op de hoogte. Zo is Kylie Jenner al gespot met een zwarte taille rok met franjes. Daarom werd het tijd voor een black fringe skirt DIY!


Bron

Bron
Bron

Wat heb je nodig? 
♥ Schaar
♥ Lijm
♥ Oud rokje
♥ 2 T-shirts (of meer)
♥ Centimeter
♥ Naald en draad

Voordat je begint..
De franjes kun je wellicht halen op een lokale markt, zoals de Albert Cuyp markt, maar als je het niet op een markt kunt vinden heeft Girlscene een oplossing voor je. Pak er een aantal oude T-shirts bij, die je niet meer gaat dragen. Zorg er wel voor dat het dezelfde kleur is als het rokje. Tenzij je graag gekleurde franjes over je rokje wil, wat je zelf wil! :-)

De franjes
Leg één van de oude T-shirts op de grond en knip vanaf onderaan het shirt in horizontale richting dunne lijntjes uit. Zo dun als je de franjes hebben wil. Op het onderstaand plaatje zijn de franjes van ongeveer 3 milimeter, als we onze eigen ogen moeten geloven. Zelfs van de mouwen kun je franjes maken! Zorg ervoor dat je de uitgeknipte franjes alvast apart legt, zodat je daarna aan de slag kunt met het volgende T-shirt. Bij het volgende shirt doe je eigenlijk hetzelfde, alleen start je vanaf onderaan eerst met twee dikkere lijnen. Deze lijnen mogen één centimeter zijn. Heb je dit gedaan? Dan kun je weer verder met het knippen van de franjes in je shirt.

Leg alleen wel de twee uitgeknipte lijnen van elk één centimeter breed apart, want die heb je later nog nodig! Zorg ervoor dat je jezelf opmeet op de hoogte van de bovenkant van het rokje, zodat je weet hoelang de lijnen moeten zijn die je nodig hebt.

De lijnen
Nu je alles hebt uitgeknipt, pak je er één van de lijnen bij. Deze lijn knip je open, zodat het een lange lijn wordt. Leg het vervolgens op de grond en leg hier één voor één de franjes op. Heb je al je franjes op de lijn gelegd? Dan kun je nu de lijm erbij pakken en het in een rechte lijn erover heen doen. Pak daarna snel het andere uitgeknipte lijntje erbij, waarbij je die ook uitknipt tot één rechte lijn en leg deze recht over de andere lijn heen waarop de franjes al zitten. Druk het stevig vast en laat het nu even drogen.

Je rokje
Je hebt als het goed is nu een lijn met franjes, die je nu kunt vast maken aan je rokje. Pak dus snel je rokje erbij en leg deze uitgevouwen op de grond. Je kunt er voor kiezen om de lijn met franjes vast te maken met dezelfde lijm of om het vast te naaien, zodat je zelf kunt kijken hoe strak je het op je rokje wil hebben. 

Last but not least...
Heb je de lijn met franjes vastgemaakt aan je rokje? Check dan even of de franjes in de juiste lengte zijn! Zo niet, pak de schaar er dan bij en knip het bij. 


Bron

Ga jij de fringe skirt uitproberen?

En zit je al op Pinbook

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

10 reacties

 • 3 jaar geleden Roos :)

  Verschrikkelijk.

 • 3 jaar geleden Purradise

  Vet gave rokjes, ook de DIY!

 • 3 jaar geleden elisa_khaterine

  Ik vind fransjes leuk, maar t moet ook weer niet to much zijn. verschrikkelijk die onderste zwarte rok

 • 3 jaar geleden I'm that girl

  Ik hou van franjes! Ga ik zeker proberen!!

 • 3 jaar geleden JeBlondine_x

  Leuk bedacht en een tof idee. Maar dit is niet helemaal mijn smaak.

 • 3 jaar geleden antonia.007

  leuk maar toch wel oeilijk om mooi te maken

 • 3 jaar geleden TryingToBeMyself

  Op foto's lijkt het superleuk maar als je het zelf maakt lukt het vaak niet

 • 3 jaar geleden Hester

  Als je er niet als een schaap uit wil zien moet je er wel een strak hemdje boven dragen, maar op zich een leuk idee.

 • 3 jaar geleden colourful-sea

  maaaaaaaarrr het ziet er wel leuk uit

 1. 1