Fashion

DIY: gevlochten Headband

Zie je in de winkels maar geen leuke headbands? Geen probleem! Je kunt nu namelijk zelf aan de slag met het maken van een haarband, en het enige wat je nodig hebt is een T-shirt die je niet meer gaat dragen, een schaar en tape. En het fijne aan deze DIY is dat het in een oogwenk klaar is. Dus raap de benodigdheden bij elkaar en knippen maar!


Bron

Voor deze DIY heb je maar enkele dingen nodig: 
♥ Schaar
♥ Oud T-shirt
♥ Tape

Heb je dat bij elkaar gezocht, dan kun je gaan beginnen met de tutorial. Pak het oude T-shirt erbij en leg het uitgevouwen neer. Knip in horizontale lijn vanaf de onderkant van het shirt. Zorg ervoor dat de lijnen die je knipt, dezelfde breedte hebben. Knip in totaal zes lijnen, waarvan je de onderste niet gebruikt. De binnenste vijf gebruik je wel en daarbij knip je beide kanten van de lijnen open. Leg de stroken nu naast elkaar neer en plak de bovenkant af met tape.

Ga nu, zoals op de afbeelding te zien, vlechten met deze stroken. Heb je het volledig gevlochten? Dan kun je beide uiteinden aan elkaar vastknopen. Let hierbij wel op dat je het vast maakt nadat je het eerst aan je hoofd hebt gemeten. Daarna kun je het zo strak vastknopen als je zelf wil. Knip vervolgens de overgebleven, uitgestoken plukjes af en voilá je hebt een haarband! 


Bron
 

Ga jij deze DIY uitproberen? 

Pin je DIY op Pinbook

Must reads 👀