Lifestyle

Meer aandacht van mannen door feromonen?

Feromonen, het schijnt dat ze je aantrekkingskracht vergroten, maar wat zijn het nu eigenlijk precies en is het echt waar dat ze je aantrekkingskracht vergroten? Word je nu ineens een mannenmagneet als je feromonen gaat gebruiken en hoe gebruik je die feromonen dan? We zijn op onderzoek uitgegaan! 

Wat zijn feromonen?
Het woord 'feromoon' vindt zijn oorsprong in het Grieks. Het betekent gedragen of stimuleren. Feromonen zijn kleine organische moleculen die afgescheiden worden door mensen of dieren. Feromonen worden meestal afgescheiden via de huid, vaak op de wat warmere plekjes of via het haar. Via de lucht komen ze bij andere mensen of dieren terecht. Als de feromonen geïnhaleerd worden kunnen een effect hebben.

Feromonen functioneren als een soort van boodschappers tussen twee wezens van hetzelfde soort. Bij mensen en andere zoogdieren beïnvloeden deze hormonen een seksuele communicatie. De feromonen die jouw lichaam verlaten hebben dus invloed op de hormoonhuishouding van het andere geslacht.

Hoe zorgen feromonen ervoor dat je aantrekkingskracht vergroot wordt?
Je ruikt feromonen via het VNO (Vomerosanaal Orgaan) in je neus. Vaak ruik je het niet echt, omdat de hoeveelheid feromonen niet echt ruikbaar zijn. Maar het VNO registreert de feromonen en deze stuurt een signaal naar de hypofyse (een klier midden in het hoofd onder de hersenen die een grote rol speelt bij de regulering van de hormoonhuishouding). Vanuit hier beïnvloeden de feromonen de organen en het gedrag.

Feromonen & Ongesteldheid
Ben jij vaak tegelijkertijd ongesteld met je moeder, zus of je vrouwelijke huisgenoten? Onderzoek heeft uitgewezen dat dit te maken heeft met feromonen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer vrouwen langere tijd bij elkaar in de buurt verblijven, bijvoorbeeld thuis of op het werk, de menstruatie en ovulatiecyclus zich aan elkaar aanpassen. De geurstoffen worden die dit bewerkstelligen komen onder de oksel vandaan. De geurstoffen die worden uitgescheiden reageren op elkaar.

Kunstmatige feromonen
Feromonen zijn dus iets dat je van nature aanmaakt, maar tegenwoordig zijn er ook veel producten op de markt die de aanmaak van feromonen stimuleren, waardoor je aantrekkingskracht vergroot zou worden. Zo worden er feromonen toegevoegd aan parfums.

Als je op internet zoekt op de term feromoon, of nog beter de Engelse term 'pheromone' krijg je duizenden resultaten van webshops die je producten proberen te verkopen met feromonen. Er wordt geadverteerd met het feit dat ze je 'onweerstaanbaar' zouden maken. Wat ze jou proberen te verkopen is een stofje dat er voor zorgt dat je meer feromonen gaat afscheiden. 

Deze producten moeten volgens de website 'Livescience' met een korreltje zout genomen worden, er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze producten daadwerkelijk zorgen voor een grotere aantrekkingskracht.

Of werkt het toch?
Toch zijn er ook mensen die wel geloven in producten met feromonen. Er zijn producten op de markt waarin geslachtshormonen van mensen in een klein flesje zitten. Met een pipetje breng je dit aan in je neus, hierdoor zou je jezelf zelfverzekerder en meer sexy voelen. Gebruik je de hormonen achter je oren of in je nek, dan zou het er juist voor zorgen dat je jezelf onweerstaanbaar maakt voor anderen.

Koop je producten zoals deze, kies dan voor de iets duurdere producten. Is een product heel erg goedkoop, dan is de kans groot dat het niet werkt. 

Ons oordeel?
Feromonen zijn niet gevaarlijk, maar of ze je echt onweerstaanbaar maken? En of je dat moet willen is weer iets anders? Waarschijnlijk ben jij ook al onweerstaanbaar als je gewoon jezelf bent, daar heb je geen producten met feromonen of producten die feromonen zouden stimuleren voor nodig. Eet gezond, sport regelmatig, probeer van alles te genieten, don't worry, be happy en je bent onweerstaanbaar. Dat zijn zeer natuurlijke feromonen ;-).

Bedankt voor de tip Mynga H!

Bronnen: Mens-en-gezondheid.infonu.nl, Livescience.com, Wetenschap.infonu.nl