Beauty

Let’s put it to the test: duurzame deodorant

Of het nu komt omdat je sport, net gesprint hebt om een trein te halen of zenuwachtig bent tijdens de eerste date of interview voor je droombaan; zweetmomenten hebben we allemaal. Een goede deo die onaangename geuren en zweetvlekken de kop indrukt, is dus onmisbaar. Deodorant is een product dat je ieder dag (of zelfs meerdere keer per dag) opdoet en dat lekker intrekt in je huid.

Veel gewone deo’s bevatten stofjes waar je liever niet te veel van binnenkrijgt, zoals synthetische aluminium zouten, parabenen, alcohol en SLS. MyStyler’s Lisa, Maxime en Tara gingen daarom op zoek naar duurzame deo’s waarmee je okselfris voor de dag kunt komen.


Lisa testte de Granaatappel goji-bessen roller van Eco Cosmetics (€5,99, 15 ml). Deze is zonder aluminium, parabenen en SLS.

De deodorant bevat de volgende ingrediënten: aqua, butyrospermum parkii*, hydrogenated coco-glycerides, simmondsia chinensis oil*, punica granatum fruit water*, zinc oxide, lycium Barbarum, Fruit Extract*, oenothera biennis oil*, tocopherol, lecithin, hydrogenated lecithin, glycerin, caprylic/capric triglyceride, xanthan gum, triethyl citrate, alcohol, parfum, limonene , linalool, citronellol. De ingrediënten met een ster zijn van biologische teelt.

Lisa’s oordeel: “De deodorant ruikt heerlijk fris naar granaatappel. Niet te overheersend, maar aanwezig genoeg om je fris te laten ruiken en met een fris gevoel de dag door te komen. Zelfs bij het dragen van een synthetisch shirt doet deze deodorant prima zijn werk.”

Maxime testte een deo van dr.organic (€7,39, 50 ml). Deze is zonder aluminium, alcohol, parabenen en SLS. Wat er wel inzit zijn deze biologische ingrediënten: granaatappel, aloë vera, IJslandse mos, vitamine E en zonnebloemzaadolie.

Maxime’s oordeel: “Hij rolt prima en de geur jongens… De geur is perfect. Geen overload aan sweet sugar candy unicorn shizzle, maar gewoon subtiel zoet, en heerlijk. En hij blijft lang hangen ook. In de loop van de dag vervaagt het natuurlijk, maar de eerste paar uur kun je ervan genieten. Yum! In het begin geeft deze deodorant mij wel een beetje vochtige okseltjes, wat een beetje naar kan voelen, maar wanneer het opdroogt/intrekt blijft er niets over behalve een fijne geur.”


Tara testte de travel deo van Salt of the Earth (€5,95, 50g). Deze is vrij van alcohol, parabenen, parfumstoffen en minerale oliën. Er zitten wel natuurlijke aluminium zouten in die minder opgenomen worden door je huid dan synthetische.

Tara’s oordeel: “Hoe functioneert de deodorant op een rustige dag? Wel oké. Tijdens het aanbrengen komt er geen geur vrij maar gedurende dag ruik ik toch af en toe een zure/zoute lucht (what’s in a name). Ik weet niet of het van mij komt of van de deodorant, maar echt prettig voel ik mij er niet bij. Twee tips, mocht jou dit ook overkomen: a. bovenkant van de deo-steen afspoelen (er kan oud zweet aan zijn blijven plakken) of b. nadat een zoutlaagje heeft kunnen vormen over je huid, spuit je hier je favoriete parfum of deodorant met geur overheen.”

Heb jij nog tips voor duurzame deo’s?

Door MyStylers Lisa, Maxime en Tara

Inspireer anderen in Pinbook