Lifestyle

17 liefdesfeitjes

Yay, it's Valentine's Day! Misschien ben jij je nu wel aan het klaarmaken voor een romantische date, of schrik je op omdat je het helemaal vergeten was, of je vindt deze dag onzin en viert het niet. Wat je ook van Valentijnsdag vindt, het is hoe dan ook wel leuk om feitjes over de liefde te lezen. We zijn tenslotte allemaal wel eens verliefd. Dus, in the name of love: 17 liefdesfeitjes! 


Bron

1. Mannen die hun vrouw een kus geven in de ochtend leven 5 jaar langer. 

2. Duitsers hebben 30 verschillende woorden voor kussen. Een romantisch volk dus! 

3. Het is een goed teken als je het zweet van je liefje lekker vindt ruiken. Het betekent dat jullie een goede match zijn op basis van jullie immuunsystemen. Als vrouw word je opgewonden van het zweet van een man met een ander immuunsysteem. 

4. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat je gemiddeld zeven keer verliefd wordt voordat je trouwt. 

5. Als je verliefd bent, dan zorgt dat voor een reactie in je lichaam. Je lichaam maakt meer stofjes aan. Dopamine zorgt ervoor dat je zo blij bent en oxytocine zorgt ervoor dat je de hele tijd bij hem wil zijn. Oxytocine speelt ook een grote rol bij de band met je vriendinnen en moeders hebben dit stofje ook in overvloed. 

6. Zoenen is goed voor je gezondheid. Oké, dat is niet iets waar je aan denkt als je middenin een heftige zoenpartij zit, maar het is echt zo. Een zoen zorgt voor meer aanmaak van speeksel (dit klinkt niet erg romantisch, maar speeksel gaat bijvoorbeeld tandplak tegen), een boost in je immuunsysteem en het is voor meerdere redenen goed voor je mentale gezondheid. Dus girls, go for it! 

7. Mannen zijn meer visueel ingesteld bij het zoeken van een partner, terwijl vrouwen meer hun hoofd gebruiken. 

8. De langste kus ooit volgens het Guiness Book of Records duurde 417 uur. Wow! 

9. Hoe weet je of je verliefd bent? Dat kun je aan je lichaam merken. Al die cliché's van klamme handen, rode wangen en een versnelde hartslag zijn waar. You're in love! 

10. De uitspraak dat mannen 'gedoemd zijn om vreemd te gaan' is niet waar. Als iemand verliefd is, ongeacht geslacht, dan is degene 'geprogrammeerd' om zich te binden. Dit komt doordat liefde op dezelfde plaats in de hersenen zit als patronen en routines. 

11. Verliefd zijn is ook een beetje een verslaving. Scans van het menselijk brein toonden aan dat dezelfde delen in hersenen geactiveerd werden tijdens verliefd zijn, als wanneer iemand cocaïne neemt. 

12. Na een break-up kun je last hebben van afkickverschijnselen, denk aan depressie en slapeloosheid. 

13. De Eiffeltoren is de populairste plek om de liefde aan iemand te verklaren. 

14. De grootste aanjager voor liefde is fysieke nabijheid. Emoties worden sterker naarmate iemand vaker in de buurt is. 

15. Psychologen denken dat je een partner zoekt die op één van je ouders lijkt, omdat je dan je problemen uit je jeugd aan zou kunnen pakken. 

16. Timing is belangrijk bij verliefdheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat je meer kans hebt om verliefd te worden als je op zoek bent naar avontuur, eenzaam bent of net verhuisd bent. 

17. Geleerden denken dat mannen op zoek zijn naar een vrouw die geschikt is om kinderen te baren, terwijl vrouwen er onbewust op letten of iemand wel betrouwbaar is. 


Bron

Wist jij deze feitjes al? Welk feitje vind jij het leukst of opvallendst?

Bron: cosmopolitan, rtvnh, chobirdokan

Pin je favoriete liefdesquotes in Pinbook

Must reads 👀