Food

Pret met gourmet + recepten

Gourmetten is voor veel gezinnen een jaarlijkse traditie. Lekker met je familie rond de tafel, kletsen en ondertussen je eigen eten bakken. Gourmetten is altijd gezellig en doordat je kleine porties eet, kun je lang natafelen. Kan jij nog wel wat receptjes gebruiken zodat je niet alleen dat eeuwige stukje kip en dat afgezaagde gehaktballetje eet? Lees dan snel verder. 


Bron

Hoofdgerecht
Een hoofdgerecht kun je het eigenlijk niet noemen, omdat er maar heel weinig in je gourmetpannetje past. Dat is ook wel weer handig, want dan kun je de onderstaande recepten allemaal proberen. En als een recept heel lekker is, dan maak je gewoon dubbel zoveel ;-). 

Minihamburger met guacamole

Benodigdheden:
1 minibolletje
halve sjalot, in flinterdunne ringen
2 cherrytomaatjes, gehalveerd
Een halve hamburgers, in tweeën gesneden
boter 4 el avocadodipsaus (guacamole, uit pot of koelvak)

Wat moet je doen?
Bak het broodje af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het. Leg de sjalot, tomaatjes en de hamburger op schaaltjes. Verhit in een pannetje een klontje boter en bak de hamburger in 4-5 min. bruin en gaar. Bak de laatste 2 min. wat sjalot en de halve tomaatjes mee. Rooster intussen de bolletjes onder de gourmetgrill. Bestrijk de snijkanten royaal met guacamole. Leg een stukje hamburger op de onderkant van het broodje, schep de tomaat en sjalotringen erop. Dek het af met de bovenkant van het broodje.

Salami-kaaspannenkoekje (voor vier pannenkoekjes)


Bron

Benodigdheden:
1 flesje pannenkoekenmix naturel (100 g)
200 ml halfvolle melk
goudsalami (75 g), in reepjes
1 zakje geraspte oude kaas
boter

Wat moet je doen?
Bereid de pannenkoekenmix naturel met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet een gourmetpannetje in met boter. Voeg wat beslag toe en beleg met reepjes goudsalami. Keer als het beslag is gestold en de onderkant goudbruin is. Beleg met de geraspte kaas en bak nog even.

Paprika-mozzarellamix

Benodigdheden
Paprika, in reepjes 
Peterselie, fijngesneden
Balsamicoazijn
Olijfolie
mini-mozzarella bolletjes (kaas zakje 150 g), gehalveerd

Wat moet je doen?
Snijd de paprika in reepjes van 1 cm en doe in een kom. Schep om met de peterselie, balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout. Verhit een gourmetpannetje zonder olie of boter en bak paprika in 4 min. beetgaar. Voeg de halve mozzarellabolletjes toe en laat 1 min. smelten.

Gourmet pizza

Benodigdheden
Dun gesneden stokbrood
Blikje hele tomaten
Italiaanse kruiden
2 plakjes ham
Geraspte kaas
Eetlepel ketchup
Zout

Wat moet je doen?
Doe de inhoud van het blik hele tomaten in een kom en prak de tomaten fijn. Meng er een eetlepel ketchup doorheen en breng het op smaak met Italiaanse kruiden, zout en eventueel andere kruiden naar smaak. Snij de ham plakjes heel klein en meng die door de saus. Besmeer een stukje stokbrood met de saus, wat geraspte kaas erop en gourmetten maar. Afmaken onder de gourmetgrill.

Toetje
Yaaaay, het toetje! Je hebt net heerlijk gegeten, maar niks is fijner om de avond af te sluiten met een lekker nagerecht. Zet je gourmetpan nog niet weg, wij zetten een aantal pannenkoek-recepten op een rijtje. 


Bron

Ba­naan-cho­co­la­de­pan­nen­koek­je (4 personen)

Benodigdheden
1 flesje pannenkoekenmix (100 g)
200 ml halfvolle melk
4 klein bananen
1 pak hagelslag puur
boter

Wat moet je doen?
Bereid de pannenkoekenmix met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet een gourmetpannetje in met boter. Voeg wat beslag toe en beleg met plakjes banaan. Keer als het beslag is gestold en de onderkant goudbruin is. Bak nog even. Bestrooi elk pannenkoekje met 1/2 el hagelslag.

Ker­sen­pan­nen­koek­jes (4 personen)

Benodigdheden
1 flesje pannenkoekenmix naturel (100 g)
200 ml halfvolle melk
Kersen, zonder pit
1/2 tl gemalen kaneel
1 zakje vanillesuiker (8 g)
boter

Wat moet je doen?
Bereid de pannenkoekenmix met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kersen, kaneel en vanillesuiker toe en vet een gourmetpannetje in met boter. Schep wat beslag in een pannetje. Keer als het beslag is gestold en de onderkant goudbruin is en bak nog even.

Appel-kaneelpannenkoekje (4 personen)

Benodigdheden
1 flesje pannenkoekenmix appel-kaneel (100 g)
200 ml halfvolle melk
2 appels fris en stevig (bijv. junami of elstar)
2 el fijne suiker
2 tl gemalen kaneel
boter

Wat moet je doen?
Bereid de pannenkoekenmix met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Schep in een kom om met suiker en kaneel. Vet een gourmetpannetje in met boter. Leg er wat appelplakjes in en bak 5 min. Voeg wat beslag toe. Keer als het beslag is gestold en de onderkant goudbruin is. Bak nog even. Lekker met appelstroop.

Gourmetten is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke bijgerechten. Hier vind je 10 makkelijke recepten voor (kerst)partysnacks. 

Ga je niet gourmetten en kan je wel wat recepten gebruiken? Kijk dan op onze food-pagina voor de lekkerste gerechten + recepten. 

Welk recept ga jij proberen?

Recepten via: ah.nl en simpelkoken.nl

Must reads 👀