Films & Series

12x gezellige kerstfilms

Merry Christmas! Heb je lekker je buik rond gegeten gister? Vandaag maar eens lekker uitbuiken, misschien staat er vanavond wel weer een kerstdiner op de planning. En hoe kun je nu beter relaxen op deze Eerste Kerstdag dan met een kerstfilm?! Daarom zet Girlscene 12 onmisbare movies voor je op een rijtje. 

1. The Family Stone

Watch on YouTube

Meredith Morton (Sarah Jessica Parker), een nerveuze en overgeorganiseerde zakenvrouw uit Manhattan, gaat voor het eerst de familie van haar vriend Everett Stone (Dermot Mulroney) ontmoeten. De twee zijn uitgenodigd voor het kerstdiner, en Meredith ziet enorm tegen de ontmoeting op. Terecht, zal blijken, want Meredith valt door haar tegenstrijdige karakter volledig uit de toon en totaal niet in de smaak bij de uitbundige Stones. Moeder Stone (Diane Keaton) en hun kinderen Amy (Rachel McAdams), en Thad (Tyrone Giordano) doen er alles aan om te voorkomen dat Everett de fout van zijn leven maakt door met Meredith te trouwen.

2. Home Alone 

Watch on YouTube

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

3. The Muppet Christmas Carol

Watch on YouTube

Het is de avond voor Kerst en Scrooge is weer eens onvriendelijk tegen iedereen. Dickens' verhaal, verteld door Gonzo met behulp van Rizzo the rat. Met hulp van de drie geesten en verwijzingen naar bijna elke Kerstfilm die ooit gemaakt is, komt Scrooge erachter dat liefde voor elkaar het enige is dat telt.

4. How The Grinch Stole Christmas

Watch on YouTube

In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de 'Grinch', een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de Kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de 'Grinch'.

5. The Polar Express

Watch on YouTube

Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

6. The Holiday

Watch on YouTube

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

7. Love Actually

Watch on YouTube

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.

8. Arthur Christmas

Watch on YouTube

Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft, sterker nog: hij is de enige in zijn familie die nog steeds is gefascineerd door de ware magie van dit feest. En dat wil wat zeggen, want hij is de zoon van de Kerstman! Zijn broer Steve heeft het kerstgebeuren de efficiëntie van een militaristische operatie meegegeven, terwijl de Kerstman zelf alleen maar dénkt dat hij de boel runt…

9. Serendipity

Watch on YouTube

Tien jaar geleden ontmoetten Jonathan en Sara elkaar. Op één avond werden ze verliefd en alweer van elkaar gescheiden. Ze lieten het aan het lot of of ze ooit samen zouden eindigen. Een paar jaar laten, als beiden op het punt staan te trouwen, gaan ze beiden, los van elkaar, naar elkaar op zoek.

10. The Nightmare Before Christmas

Watch on YouTube

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

11. The Sound of Music

Watch on YouTube

De weduwnaar Kapitein Von Trapp leidt zijn huishouden nabij Salzburg zoals hij deed bij het schip dat hij ooit leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien. Wanneer de kapitein een feestje organiseert om zijn nieuwe verloofde te introduceren weet Maria het zeker: een leven als non is niets voor haar. Ze trouwt met de kapitein, maar wanneer de Duitse overheersers de kapitein terug willen in militaire dienst komt het geluk in gevaar.

12. Mean Girls 

Watch on YouTube

Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit Cady samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken.

Welke kerstfilm ga jij vandaag kijken? 

Bron: moviemeter

Must reads 👀