Health

5 buikspieroefeningen die je misschien nog niet kent

Buikspieroefeningen zijn al niet onze favoriete activiteit, maar als je iedere dag dezelfde oefeningen doet, wordt het al helemaal saai. Plus, als je iedere keer dezelfde oefeningen doet, gaat je lichaam de oefening herkennen en steeds makkelijker vinden, wat betekent dat ze steeds minder effectief worden. Vandaag hebben we vijf buikspieroefeningen die je misschien nog niet kent. 

De Twister
Klaar?
Ga op je rug liggen met je knieën in een hoek van 90 graden, armen gestrekt naast je zijde. Span je buikspieren aan als je je knieën optilt. Plaats een opgerolde handdoek tussen je knieën. 

Gaan! Doordat je de handdoek met je knieën fijn knijpt, moet je de spieren aan de binnenkant van je bovenbenen aanspannen. Laat je knieën rustig naar je rechterzijde vallen, zorg dat je schouders en rug plat op de vloer blijven liggen. Houd de houding ongeveer een seconde vast, span je buikspieren aan, druk je knieën tegen elkaar aan en laat je knieën naar de andere kant zakken. Herhaal dit 15 keer aan iedere kant.

Rondje rond de bal
Klaar?
Voor deze oefening heb je een grote fitnessbal nodig. Kniel voor de bal en ga op de bal liggen. Kruip op je handen naar voren totdat je met je tenen op de bal licht. Je handen zijn op schouderbreedte uit elkaar in push-up positie.

Gaan! Span je buikspieren aan om je heupen en lichaam recht te houden. Laat je heupen niet slap hangen of roteren. Houd je voeten op de bal en loop met je handen naar rechts, het is de bedoeling dat je met de klok mee een rondje om jezelf heen loopt met je handen. Zet je rechterhand naar de zijkant, sluit aan met je linkerhand en ga net zo lang door tot je een rondje hebt gelopen. Vervolgens loop je in tegengestelde richting een rondje terug.

Hielentikker
Klaar?
Ga op je rug liggen en zet je knieën in een hoek van negentig graden. Leg je armen gestrekt naast je neer.

Gaan! Tik met je rechterhand je rechterhiel aan en tik vervolgens met je linkerhand je linkerhiel aan, doe dit in een rap tempo. Til je bovenlijf iets van de grond door je bovenlichaam aan te spannen. Zorg ervoor dat je met je kin op je borst rust en zorg dat je de oefening niet vanuit je nek doet maar echt vanuit je buikspieren, zodat je je nek niet overbelast. Tik in totaal 25 keer je rechter hiel aan.

Plank-dip
Klaar?
Ga in plankhouding staan, op je tenen en ellebogen. Span je lichaam volledig aan. Zorg ervoor dat je lichaam parallel met de vloer is, volledig recht dus.

Gaan! Laat je kont naar beneden zakken en til hem vervolgens weer op zodat je weer terug in plankpositie komt. Laat in totaal je kont 25 keer zakken en omhoog komen.


Bron

De schaar
Klaar?
Ga op je rug liggen, leg je armen naast je zij of onder je billen en gooi beide benen in de lucht. Je benen moeten volledig gestrekt zijn en je tenen moet je flexen. Je lichaam ligt nu eigenlijk in een hoek van 90 graden.

Gaan! Beweeg je benen in een schaarbeweging. Rechterbeen voor het linkerbeen, linkerbeen voor het rechterbeen, heen en weer. Let op, je benen zijn de enige lichaamsdelen die bewegen, de rest van je lichaam blijft stil liggen. Span je buikspieren aan.

Weet jij nog een leuke buikspieroefeningen die niet standaard is?

Bronnen: Womenshealth / SheKnows