Fashion

Report: dansworkshop van Eszteca Noya!

Coole moves leren zoals in de film Make Your Move 3D, wie wil dat nou niet?! Een tijdje geleden kon je op Girlscene een dansworkshop winnen van Eszteca Noya (bekend van So You Think You Can Dance). Zondag 28 juli was het zover! De gelukkige winnaressen kwamen bij elkaar voor een spetterende workshop van een van de beste choreografen van Nederland. Hoe de dag was gegaan? Dat lees je hier!


Drie winnaressen!

Dansfilms zijn altijd heel leuk om te kijken. Step Up, Safe The Last Dance, Make Your Move 3D: we hebben ze allemaal gezien. De dansjes zijn super cool en wij kunnen er alleen maar van dromen om ook zo te kunnen dansen! 

Op een zondagmiddag kregen een paar meiden de kans om wat coole moves te leren. De workshop werd gegeven door niemand minder dan Eszteca Noya. Hij begon in 1983 met dansn op straat in Amsterdam. Sindsdien heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Begin jaren '90 werd Eszteca beroepsdanser en danste hij mee in de Spice Girls Worldtour. Daarna heeft hij ook gedanst bij o.a. Missy Elliot. Hij zijn eigen dansstudio's in Amsterdam, Apeldoorn en Leiden. Eszteca Dance Studio is een van 's werelds top urban dance studio's met meer dan 25 jaar internationale ervaring met Hip Hop, Street en House Dance.

De workshop begon uiteraard met een goede warming-up. Na wat gerek en gestrek was iedereen er klaar voor. Let's dance!

De dansskills werden aardig op de proef gesteld! Eszteca's workshop is leuk, maar vooral ook leerzaam. Hij bracht de meiden wat bij over oldskool hiphop en hij wilde ze in die stijl een dansje leren. Zijn werkwijze? Eszteca bereidt niks voor, maar verzint het dansje ter plekke! Super knap en heel inspirerend om te zien. Je kunt zien dat hij al jaren ervaring met dansen heeft. De deelnemers van de workshop moesten goed opletten, het tempo van het dansje is hoog! De meiden waren dan ook erg geconcentreerd aan het dansen, van een kippenhok was zeker geen sprake! Gelukkig was het voor iedereen toch bij te houden. 

Het uur vloog voorbij en helaas moest de workshop afgerond worden. Eszteca deed het dansje, waarna ze daarna allemaal het geleerde dansje deden. Wat een gaaf eindresultaat! 

Na afloop was er nog een fotomomentje. De deelnemers konden met Eszteca op de foto en natuurlijk moest er ook nog een groepsfoto gemaakt worden. Say cheeese! 

De dag was zeer geslaagd en de deelnemers gaan met een paar dance moves rijker naar huis. Die kunnen ze mooi laten zien aan al hun vriendinnen ;-). 

Bekijk hieronder het eindresultaat van de dansworkshop! 

Wat vonden een paar winnaressen ervan? 

Chynna: ''Ik vond het allereerst super om te horen dat ik de workshop had gewonnen, ik was er echt super blij mee. Toen ik hoorde dat we les van Eszteca Noya zouden krijgen was ik erg enthousiast. De workshop zelf was veel leuker dan ik had verwacht, maar ook veel zwaarder. Ik ben namelijk geen hiphop gewend, en ook geen old hiphop. Ik moet zeggen dat het wel een hele leuke style was en dat ik daar best vaker les in zou willen krijgen!''

Janine: ''Ik vond het zelf super leuk en het was een leuke ervaring. Ik heb veel nieuwe pasje geleerd, want ik zit ook niet op dansen. Het ook super cool dat we dansles hadden van Eszteca Noya. We kregen old hiphop dans waar ik zelf nog nooit van gehoord had. Old hiphop is een leuke soort dans. Ik vond het aan het begin wel moeilijk maar ik kreeg het later wel onder knie.''

Lisa: ''Het was een bijzondere ervaring die je niet snel opnieuw zou mee maken, dat Eszteca Noya ons les gaf was super cool, hij verzon de pasjes ter plekke, dat was cool. Hij leerde ons ook de geschiedenis over dansen dat was interessant, als ik ooit nog eens de kans krijgt om les te krijgen van Eszteca Noya zou ik dat zeker aannemen!''

Heb jij Make Your Move 3D nog niet gezien? De film draait nog steeds in de bioscoop! 

Wat vind jij van het dansje? Zou jij het ook willen leren?