Lifestyle

Zelfbeeld en de media

67
...

Met plezier kijken we naar de afleveringen van Gossip Girl en bladeren we in tijdschriften met Doutzen Kroes op de voorkant. De media spelen een grote rol in ons leven en daardoor hebben zij ook veel invloed op ons zelfbeeld. Wij zouden er ook wel zo uit willen zien als Doutzen! Maar hoeveel kracht hebben de media eigenlijk?

Uit onderzoek blijkt dat het zelfbeeld van jonge meisjes erg slecht is. Driekwart van de meisjes tussen de 10 en 17 jaar voelt een grote druk om mooi te zijn. Ze leggen in grote mate de druk op zichzelf, maar ook de media spelen een rol. Slechts 1 op de 10 meiden vindt zichzelf mooi! 

Maar waarom hebben media zo'n grote invloed op ons? Onderzoekers zeggen dat wij ons al snel spiegelen aan andere meiden. De media brengen de boodschap over dat dun en mooi zijn gelijk staat aan succes en gelukkig zijn. Als je al onzeker bent over hoe je eruitziet, dan kan het zien van Doutzen of Serena van der Woodsen die gevoelens over bijvoorbeeld je gewicht, huid of haar versterken.


Bron

Een paar feitjes:
- Modellen wegen 23% lichter dan een normale vrouw. Twintig jaar geleden was dit nog 8%.
- Twintig jaar geleden was de markt voor diëten lang niet zo groot als nu. Tegenwoordig gaat er jaarlijks 33 miljard dollar in om. 
- Veel vrouwen worden nu gezien als een object.
- Eetstoornissen zijn 400% toegenomen sinds 1970.
- Slechts 5% van de vrouwen in Amerika hebben dezelfde maten als modellen. 
- Een onderzoek wijst uit dat 69% van de meisjes vindt dat modellen het perfecte figuur hebben.
- Wereldwijd oefenen media de grootste druk (20%) uit op meisjes om mooi te willen zijn.
- Vergeleken met het wereldwijde beeld dat meisjes van zichzelf hebben, zijn Nederlandse meisjes extreem kritisch over hun uiterlijk. Wereldwijd zegt 49% van de meisjes dat zij het meest kritisch zijn over zichzelf, in Nederland ligt dit percentage met 72% aanzienlijk hoger.

De meeste mensen weten wel dat foto's in tijdschriften met photoshop zijn bewerkt. Maar wist je dat beeld ook gemanipuleerd wordt? Denk maar aan make-up, goede belichting en fantastische styling. Blake Lively en Leigthon Meester zijn natuurlijk prachtige meiden, maar ook zij moeten eerst minimaal anderhalf uur in de haar en make-up voordat zij op de set van Gossip Girl verschijnen. Daarnaast zijn er bewerkprogramma's voor bewegend beeld die bijvoorbeeld een effect over het beeld doen zodat alles er mooier en egaler uitziet. Vergis je niet, dit gebeurt bij bijna elk programma, zelfs bij De Wereld Draait Door. 


Bron

Wat wij jullie vooral willen meegeven: je bent mooi zoals je bent! Schijn bedriegt, geloof niet alles wat je ziet in de media.


Bron

Wat voor invloed hebben de media op jou? Voel jij ook de druk? Of ben je er wel bewust van dat veel dingen mooier gemaakt worden?

Bron: admedia, cwhn, telegraaf

Bedankt voor de tip, Nine!

LOVE dit artikel
19 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

67 reacties

 • 4 jaar geleden photographerinmaking

  Ik vind de modellen die je in elk blad ziet niet echt mooi, op straat zie je veel meer normale en mooie meiden. Maar als je tevreden bent met jezelf straal je dat ook uit.

 • 4 jaar geleden romyy

  Goed Geschreven !! ik vind die hele dunne modellen maar niks ! Iedereen is mooi op zijn eigen manier xx Romy ,, ps. @laura heeft gelijk , jongens willen ook geen dun en plat meisje !

 • 4 jaar geleden awkwardlaura

  Ik vind typische modellen juist niet mooi. Maar dat is mijn mening dan.

  Ik heb een buikje en aardig brede benen, maar ik ben blij met hoe ik nu ben.

  Geloof me, jongens willen ook geen dun en plat meisje.

 • 4 jaar geleden Nikki

  En Nieke, je hebt gelijk hoor. Vollere meisjes zijn niet minder mooi.

 • 4 jaar geleden Nikki

  Sorry hoor, maar wat is té dik? Iemand is pas té dik als diegene zich niet fijn voelt in zijn of haar eigen lichaam.

 • 4 jaar geleden Sanne

  En wat plaatst Girlscene elke dag voor een artikelen? Artikelen met dieet-tips en workouts voor een 'zomer proof lichaam', erg tegenstrijdig.

  Gezond eten en sporten is nodig natuurlijk, maar je moet niet dus danig druk op meisjes leggen om een 'zomer proof lichaam' te krijgen, wat is er mis met een chubby buikje, als je gewoon gezond leeft? Precies, niks dus.

  Girlscene, sort yourself out.

 • 4 jaar geleden Sanne

  Maar dat hier op Girlscene ook altijd foto's staan van onmogelijk slanke mensen en er altijd workouts te vinden zijn helpt ook niet echt.

 • 4 jaar geleden Sanne

  Ik zou heel graag zo dun willen zijn als een model, gewoon omdat het me geweldig lijkt zo'n platte buik te hebben. Nu doe ik heel veel kleding niet aan, omdat ik me daar te dik in voel.

 • 4 jaar geleden Nieke

  @ July5th,

  en wat wil je hier nu dan mee zeggen dan?

  Want ik snap je commentaar niet zo goed...

  Mijn bericht is juist bedoeld voor alle meisjes, ik wil ze laten zien dat schoonheid niks met kledingmaat te maken heeft.

  Maar wil je hier nu mee zeggen dat vollere meisjes minder mooi zijn ofzo?.....

 • 4 jaar geleden July15th

  @Nieke

  In de tijd waarin Marilyn Monroe leefde, namelijk rond de 50's, waren de kledingmaten een stuk kleiner dan nu. Een hedendaagse maat 44 is een heel stuk groter dan die uit die tijd. Ik draag zelf heel veel vintage kleding en ik pas mijn eigen maat (3 onder geen enkel beding aan, maar moet minstens een maat 40/42 pakken.

 • 4 jaar geleden lis

  @ just breathe

  Ik denk niet dat de posts over afvallen is bedoeld voor de mensen die al op gewicht zijn. Het is juist goed voor mensen die te dik zijn en er iets aan willen doen..

  Beter dan dat ze op een ongezonde manier afvallen. E

 • 4 jaar geleden Aerenia

  Ik denk dat er gewoon sws minder posts over afvallen moet komen. Ik snap dat veel mensen hier onzeker van worden. ( Ik ben namelijk ook vrij onzeker). Oke gezond eten en sporten is goed maar je moet er niet te ver in gaan. Je moet blij zijn met hoe je bent. Niemand is perfect! Goed artikel dit btw (:

 • 4 jaar geleden lis

  Mijn god zeg... wat kunnen sommige mensen toch zeuren ...

  Girlscene kan niet rekening houden met alle meiden over heel Nederland. De ene is dik de andere is dun.. kan voorkomen dat er dan een keer een aantal artikelen bijstaan die niet echt bij je passen...

  Wie wil er nou niet leuk uit zien in de zomer??? Come on zeg..

 • 4 jaar geleden Nox

  Ik ben het met een heleboel meiden hier eens: de artikelen op Girlscene zijn allemaal erg tegenstrijdig. Het ene moment worden er recepten gepost voor chocolademousse of andere lekkere dingen, en het andere moment posten jullie dingen over een gezond en mooi lichaam, hoe je een bikiniproof lichaam kan krijgen en nu posten jullie een bericht over hoe de media invloed hebben op het zelfbeeld van meiden. Ik ben het helemaal eens met dit artikel, maar de verdere context op Girlscene maakt het heel tegenstrijdig. Begrijp me niet verkeerd, het is bedoeld als feedback!

 • 4 jaar geleden Hi

  Dit is echt zoooow waar, iedereen is mooi zoals hij/zij is

 • 4 jaar geleden Leo

  De media en de maatschappij leren meisjes om het lichaam te haten. Jammer genoeg maken we allemaal deel uit van die maatschappij

 • 4 jaar geleden Perarrua

  Ik vind het inderdaad ook op zijn zachtst gezegd hypocriet wat hier gebeurt. De homepage van deze site staat zelf bom, maar dan ook bomvol met work-out artikelen om je lichaam 'bikini-klaar' te maken, en vervolgens kom je dit tegen. Practise what you preach zou ik zeggen.

  Als Girlscene werkelijk iets wil bereiken als het gaat om het verbeteren van het zelfbeeld van meisjes moet er gestopt worden met het obsessief in de aandacht zetten van artikelen die meisjes ofwel aanzetten zelf obsessief te gaan work-outen, ofwel die hen een schuldgevoel geven over dan hun lichaam niet zo 'bikiniklaar' is.

  Allemaal leuk bedoeld enzo, maar 't is natuurlijk één en al politiek correct geneuzel wat in dit artikel geschreven wordt.

 • 4 jaar geleden Hani

  Ze kunnen toch wel de motievatie om je zelfbeeld te veranderen wel mee helpen? En kben helemaal niet negatief heb k gezegd dat deze hele ariekel stom is dan? Kzei alleen dat die zin gwn niet past. En als je het er niet mee eens bent vind ik het ook goed. Ik heb tog niet gezegd dat jou mening fout is ? Ik zeg alleen naar hoe ik me daarbij voel. En dat valt tog zeker wel onder mijn mening. Dat jy het gezeikt vindt is tog mooi jou probleem.

 • 4 jaar geleden Nieke

  Mijn mening betreft dit artikel;

  Ik vind het juist een ontzettend goed en motiverend artikel.

  Het laat de werkelijkheid zien!

  Trouwens, wisten jullie dat Marilyn Monroe een maatje 44 had?

  Beauty doesn't come with sizes.

  Ondanks haar maten, word ze nog steeds als één van de mooiste vrouwen beschouwd.

  Het gaat uiteindelijk om je innerlijk, want dat straal je uiteindelijk uit!

  En daarbij, ik vind sommige modellen nou niet bepaald knap hoor.

  Maar om de één of andere reden hebben ze een bepaalde uitstraling wat mensen aantrekt.

 • 4 jaar geleden Nieke

  @ Hani ik wil best even naar je huis komen om te zien hoe je eruit ziet hoor.

  Maar wil je zo graag beoordeeld worden dan?

  Jij bent uiteindelijk zelf degene die in jezelf moet geloven, anderen kunnen dat niet voor jou doen.

  Pas als jij in jezelf geloofd, geloven anderen ook in jou!

  Daarbij, wat de één mooi vind, kan de ander lelijk vinden.

 • 4 jaar geleden PINKLABEL

  @Kayleigh je hebt gelijk.

 • 4 jaar geleden Minimini

  Er is een verschil tussen je mening uiten en gewoon zitten zeiken op een artikel dat goed bedoeld is. Als je je niet aangesproken voelt, waarom reageer je dan? Erg jammer dat je zo negatief bent.

 • 4 jaar geleden Hani

  @ Ninana sorry hoor maar ik zeg alleen maar wat k denk. Als je onzeker bent en er staat ergens ja je bent mooi zoals je bent dan voel k me gwn niet aangesproken. Ook als ik naar jou kijk naar wat jy denkt dat ze bedoelen dan nog zou ik me niet aangesproken voelen. en het is een vrij land dus laat mij mijn mening uiten.

 • 4 jaar geleden Minimini

  @ Hani: wat ben jij een extreem pessimistisch persoon zeg. Ze proberen je op te peppen en jij zeurt dat ze niet weten hoe je er uit ziet? Iedereen, misvorm of niet, heeft iets moois. IEDEREEN. De een heeft mooie benen, de ander een mooie buik etc. Niet iedereen is perfect, maar iedereen heeft wel iets om trots op te kunnen zijn! Als je hun bedoelingen niet snapt moet je ook niet reageren. Nou kappen met zeuren

 • 4 jaar geleden yasmine658

  Leuk en aardig dit artikel hor maar jullie hebben het steeds meer over dieten, afvallen en sporten en zetten dergelijke blogs ook in de spotlight...

 • 4 jaar geleden rebecca

  Ik heb dat zelf ook gehad dat ik echt heel onzeker was over mijn uiterlijk. Maar weetje, je bent mooi zoals je bent! Echt waar! Sommige meiden denken dat ze zonder make up niet knap genoeg zijn om ooit een vriend te krijgen, maar als je een vriend krijgt, houd hij van je zoals je bent en gaat het niet om het uiterlijk, maar om het innerlijk! Het heeft bij mij ook tijd gekost om dit eindelijk te geloven. Ga voor de spiegel staan elke dag, en zeg tegen jezelf 'Ik ben mooi!' Want dat is zo

 • 4 jaar geleden LikeEva

  ik weet wel dat alles mooier wordt gemaakt, maar de meiden op school enzo zijn ook hartstikke mooi, dus daar voel ik me onzeker door.

 • 4 jaar geleden Hani

  Omg kan er zoo niet tegen met je bent mooi zoals je bent blablaa dan denk ik egt zo van heb je me ooit gezien dan? Ze moeten je denkbeeld over jezelf sterker maken en niet met dit soort slappe verhalen komen. Door dit te zeggen heeft het totaal geen effect op me

 • 4 jaar geleden Petra

  Ik vind dit ook in groot contrast staan bij de artikelen over afvallen, bewegen enz. Over dit onderwerp word veel te weinig gesproken in de media.

 • 4 jaar geleden Damu

  Ik snap niet waarom jullie dit artikel plaatsen. Hierbij geven jullie nu ook jullie eigen site de schuld. In elk artikeltje staan er wel mooie en perfecte meisjes!

 • 4 jaar geleden dickerina

  Ik erger me heel erg aan die blogs over dat afvallen, het is teveel nu.

 • 4 jaar geleden Wonderwall

  Ik ben het met StrangeDays eens. Ik snap dat mensen het leuk vinden om work-out artikelen te lezen maar dit is me teveel van het goede. Daarnaast moet je vooral heel gezond eten maar staan er wel lekkere, ongezonde recepten. Begrijp me niet verkeerd, Girlscene is leuk. Maar al die work-out dingen word ik wel een beetje gek..

 • 4 jaar geleden Purradise

  Ik ben het helemaal eens met StrangeDays, dat was ook het eerste wat bij mij opkwam toen ik dit artikel zag. In artikelen van jullie over bijvoorbeeld eten lees ik zó vaak tussen de regels door opmerkingen als 'niet te veel van eten hoor, daar wordt je dik van' of 'slecht voor je figuur' etc. Dan moeten jullie, als jullie willen beweren dat iedereen prachtig in zijn of haar lichaam is, ook niet stiekem door bijna elk artikel een zin gooien die doelt op het feit dat iets 'ongezond' is of 'je dik maakt' of 'op je figuur zal slaan'. Als ik een extra stuk chocola in mijn recept wil gooien, dan wil ik daar gewoon van genieten, maar hier staat dan vaak ook weer een ongevraagde mening bij van een schrijfster die zich schijnbaar áltijd aan de dieet-regels houdt. En begrijp me niet verkeerd, want ik vind jullie artikelen altijd heel erg leuk om te lezen, en er is niks mis met het feit dat je gezond wil leven, maar ik merk de laatste tijd wel vaker dat ik mij erger aan ongevraagde meningen in artikelen die doelen op gewicht of uiterlijk. Dit artikel is daar dus helemaal het tegenovergestelde van, maar ik vind dit dus wel weer hartstikke leuk om te lezen!

 • 4 jaar geleden Kel097

  Ik zou eigenlijk er echt niet uit willen zien als de modellen van tegenwoordig. Ik neem meer voorbeeld aan de curvy maar toch slanke vrouwen, omdat dat meer mijn lichaamsvorm is.

  Ik vind trouwens al die blogs over work-outs etc voor een mooi lichaam helemaal niet erg. Ze motiveren de meisjes hier om gezond te zijn en maken duidelijk dat je niet moet beginnen aan diëten maar je gewoon gezond moet leven en lekker moet sporten. En dat kan niemand kwaad, ookal heb je al een mooi lichaam.

 • 4 jaar geleden Tessie

  Ben het helemaal met @StrangeDays eens

 • 4 jaar geleden Marieke

  @StrangeDays vind ik nou ook! Ik schrijf momenteel een essay over dit onderwerp met Girlscene als voorbeeld..

 • 4 jaar geleden JALEX

  Ik ben zelf ontzettend onzeker. Ik voel altijd de druk om goed te zijn, ik wil graag dat mensen me mogen, ik wil knap zijn etc. Het maakt me echt kapot.

 • 4 jaar geleden StrangeDays

  Kom op zeg! Jullie posten zelf talloze artikelen met tips voor ‘de perfecte kont work-out’ en ‘motivatie voor een mooi en gezond lichaam’ die grotendeels bestaan uit afbeeldingen van modellen en meisjes met perfecte, bewerkte lichamen.

  Persoonlijk vind ik dit een slecht artikel, niet alleen is het schijnheilig en tegenstrijdig met jullie andere artikelen, maar ook is het zo oppervlakkig dat ik niet geloof dat dit het zelfbeeld van meisjes echt kan versterken.

  Ik vind girlscene een leuke website en ik zeg dit niet alleen om te ‘zeuren’, maar dit is mijn feedback naar jullie. Ik zou graag wat meer inhoudelijke en persoonlijke artikelen zien over zelfbeeld.

 • 4 jaar geleden xdemii

  Ik heb ook heel lang in die tijd gezeten dat ik net zo dun als modellen wilde zijn, nu besef ik dat, dat niet bij mij en mijn lichaam past, dus gewoon gezond een paar kilotjes afvallen samen met de andere meiden op het forum en dan komt het hopelijk allemaal goed! Maar het figuur van een model willen hebben NOOIT MEER!

 • 4 jaar geleden Waterlily

  Ben het wel met Lil' Monster eens...

  En wat Merel zegt klopt ook wel, vooral toen ik nog op de middelbare school zat was het niet alleen de media maar waren het ook jongens (en de maatschappij in het algemeen wel, hoewel die natuurlijk ook beinvloed is door media) die openlijk kritiek leverden.

 • 4 jaar geleden Lil' Monster

  Besef dan eindelijk ook eens dat jullie ook media zijn en dat jullie ons ook beinvloeden. Misschien wat minder 'groter borsten? afvallen! zomerbody'-artikelen en wat meer 'zelfvertrouwen! lekker in je vel!' artikelen...

 • 4 jaar geleden Rianne

  Heel herkenbaar, goed artikel!

  Heb nu wel wat meer zelfvertrouwen dan een jaar geleden. Dit komt omdat ik 15 kilo ben afgevallen. Alleen betekent dit niet dat ik mezelf niet minder voel dan een gemiddeld meisje, dus heel erg veel is het niet..

 • 4 jaar geleden thefreakoffreaks

  Gelukkig ben ik de fase al voorbij met het onzeker zijn over mezelf, ik accepteer mezelf zoals ik ben en dit maakt mij een stuk blijer ! Natuurlijk ben je goed zoals je bent, zolang je niet teveel snoept en daardoor juist wat aankomt. Ik heb vriendinnen die heel onzeker zijn, maar die prachtig zijn, en helaas ook vééls te dun/licht.

  Ik moet wel zeggen dat ik echt wel jaloers ben op het prachtige lichaam van Doutzen en laten we het nog maar niet hebben over het knappe koppie van Adriana Lima.

  Gezond eten en sporten moet echt aangemoedigd worden. Ik schrok inderdaad van de cijfers ja.

 • 4 jaar geleden Nora

  Ik herken het..

  Één rotopmerking en al het zelfvertrouwen dat ik al had is weg.

  Ook plaatjes van modellen maken me vaak niet al te blij, ook al zijn de foto's vaak prachtig! Mijn BMI zegt dat ik te licht ben, maar toch blijf ik vinden dat mijn lichaam beter kan.

  Society = Fucked up.

 • 4 jaar geleden Julie

  Goed artikel! Ik schrok wel even van de cijfers.

 • 4 jaar geleden Alterbrug

  "wegen lichter"...Ik ruik een contaminatie

 • 4 jaar geleden ohmymurs

  Superartikel! Er word zoveel druk gelegd op dun zijn en strak en mooi. Er is niks mis met gezond eten en beweging (dat is juist goed voor je lichaam) maar met al die blogs hier geven zij mij het gevoel dat zij meisjes die niet perfect zijn niet meer meetellen. Het kan zijn dat ik de enige bent die dat vind maar dat is wat ik vind. Het zou goed zijn als er minder aandacht op komt.

 • 4 jaar geleden puddingfishcake

  Niet alleen de media... ook jongens, een jongen zei is tegen mij, je hebt niet eens borsten enzo, terwijl ik daarover echt onzelfzeker ben (ze begonnen laat te groeien) .. ik heb daar echt van wakker gelegen ook gwn jongens die zeggen van: waaa grote borsten en een kont moet zus en zo zijn enzo of die gwn vlak uit in meisjes hun gezicht zeggen wat z over hun borsten/billen/buik/etc vinden... ook facebook, staat vol met dingen als mooiste tiener en fotos die zoveel "likes" krijgen (terwijl die fotos bewerkt zijn) enzo.... jah, veel valt er niet aan te doen..

 • 4 jaar geleden HeartOfLife

  Het valt mij ook op dat heel girlscene vol staat met artikelen en topics over gezond leven en afvallen. Met een gezonde levensstijl is niets mis, maar zodra het voorjaar wordt, is het ineens een hot topic. Ik vind dat jammer: het komt over alsof je alleen van de zomer kan genieten als je een mooi, gezond lichaam hebt en er dus goed uitziet in je bikini. Nogmaals: gezond zijn is natuurlijk fantastisch, maar gezond staat niet gelijk aan dun. In ieder geval niet zo dun als de media ons voorspiegelt.

 • 4 jaar geleden Chocolate♥

  Ik vind dat homophobic en simone helemaal gelijk hebben~!

  iloveGS !

 • 4 jaar geleden 'aardbei_

  Super artikel! Goed dat Girlscene hier tijd aan besteed want veel meisjes, zoals ik, zijn onzeker.

 • 4 jaar geleden Homophobic

  sporten en gezond eten is alleen maar aan te moedigen, een gezonde levensstijl aanmoedingen staat niet gelijk aan zeggen dat iemand dik is.

 • 4 jaar geleden Simone

  @ Natasja en StupidFailure

  Wat is er mis blogs over gezond eten...? Sowieso vind ik het heel goed dat voor de meiden die wél overgewicht hebben en willen afvallen hier tenminste tips staan die meehelpen om gezond af te vallen. En verder vind ik niet dat er echt artikelen worden gemaakt over afvallen, meer over sporten en gezond eten.

 • 4 jaar geleden Natasja

  --

 • 4 jaar geleden Positive

  Girlscene helpt hier ook goed aan mee door alle berichten en blogs over afvallen, gezond eten etc...

 • 4 jaar geleden always

  denk dat iedereen dit wel heeft, behalve op feesten ofzo.

 • 4 jaar geleden Nona

  Dit staat wel in een heel groot contrast met alle artikelen die nu ook als paddestoelen uit de grond schieten op Girlscene over afvallen, veel sporten en gezond eten, enz. Ik ben blij dat dit artikel geplaatst is en ik kan zelf (helaas) niet anders zeggen dat ik erg gevoelig ben voor die media druk en dus ook totaaaal niet tevreden met mezelf.

 • 4 jaar geleden Damon_master_piece

  heel veel

  ik ben niet tevreden met wat ik ben dat blijf ik altijd houden.

  Ze maken alles geweldiger, en dikke het graag aan dan dat werkelijk is.

 • 4 jaar geleden bluelion

  wat een geweldig artikel.

 • 4 jaar geleden Anne

  Ik was eerst ook niet zo tevreden met mijn lichaam, maar nu vind ik het prima. 17 en cup 70A, maat 36 kleding. Ik ben zoals dat eerste poppetje op het plaatje, van nature. Maar ik ben er blij mee. Ik vind mezelf mooi en ik hoef er niets meer aan te veranderen.

 • 4 jaar geleden Suzanne

  Ik had hem erbij gezet

  confidence-is-fatshion.blogspot.nl

 • 4 jaar geleden Marit

  Precies waar mijn website over gaat! www.pretty-different.com

 • 4 jaar geleden Tandpasta

  Eigenlijk ben ik best blij met mezelf. Ik hoop dat steeds meer meiden in gaan zien dat ze gewoon prachtig zijn!

 • 4 jaar geleden Debby

  bij mij heeft het wel een beetje invloed terwijl ik zelf weet dat het niet helemaal waar is wat er in de media staat maar toch

 • 4 jaar geleden michellevrstppn

  De media oefenen ontzettend veel druk uit op je zelfbeeld, maarja, het is maar net of je daar (erg) gevoelig voor bent of niet. Het ziet er in ieder geval veeeel mooier uit dan het werkelijk is, dat hou ik me maar in m'n achterhoofd!

 • 4 jaar geleden x_nanne

  Op mij heeft dat (helaas) altijd wel een grote invloed. Ook al weet ik dat heel veel dingen nep zijn of mooier gemaakt toch kan ik er wel onzeker van worden.

  - Suzanne, waar staat jouw blog dan?

 • 4 jaar geleden Suzanne

  Check mijn blog! Ik ben er pas mee gestart juist als tegenhanger van alles wat gaat over afvallen en die dunne fashion-bloggers. Ik wil laten zien dat je er mag zijn zoals je bent en met tips, outfitfoto's enzo.

 1. 1