Lifestyle

Heftig verhaal: mijn moeder was alcoholist

40
...

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

Ik had een normaal gelukkig leven, totdat mijn ouders gingen scheiden. Dit gebeurde toen ik 9 jaar was. De keuze waar ik ging wonen was snel gemaakt, dit kwam omdat ik eigenlijk altijd al een moederskindje ben geweest. Of dit bewust was, dat weet ik niet. Zoals bij de meeste gezinnen die gaan scheiden gingen mijn broer, zus, en ik eerst bij mijn moeder wonen. Om het weekend gingen we naar mijn vader om daar te logeren. Mijn broer en zus bleven er wel het hele weekend, maar ik ging ‘s ochtends vroeg gelijk weer naar mijn moeder. Waarom dat weet ik eigenlijk niet, ik denk uit medelijden voor mijn moeder.

Een aantal jaar nadat we bij mijn moeder woonde, ging het daar steeds slechter. Mijn moeder was alcohollist, en dit zorgde voor conflicten. Dit was de reden dat mijn broer en zus naar mijn vader zijn verhuisd, ik bleef als enige over bij mijn moeder. Ik wilde haar niet in de steek laten. Vanaf dit moment ging het alleen maar slechter, zowel met mij als met mijn moeder. Ik was ongelukkig. Op school kon ik geen aansluiting vinden doordat al mijn vriendinnen naar de HAVO gingen en ik naar het VMBO moest. Ja, daar zat ik dan eenzaam in een klas zonder vriendinnen. Ook kreeg ik af en toe opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd over mijn gewicht, ik was namelijk niet echt de slankste. Dik wil ik het niet noemen, maar stevig was het zeker.

Tekst
Bron: Tumblr

Vanaf dat moment begon ik af te vallen. Heel onschuldig, gewoon een paar kilo eraf. Ik leefde sindsdien steeds meer in mijn eigen wereldje, net als mijn moeder. Elke keer als ik thuis was, was ik benieuwd in welke staat ik mijn moeder nu weer zou aantreffen. Zou ze weer dronken zijn? Ik ging thuis op zoek naar flessen drank om dat vervolgens te verstoppen, niet veel kinderen kunnen op 12 jarige leeftijd zeggen dat ze flessen wijn in de slaapkamer hebben staan. Ik verstopte de drank voor haar zodat zij het niet op zou drinken, maar zij verstopte de drank voor mij zodat ik het niet door zou hebben dat ze zou drinken.

Eén beeld blijft voor altijd bij me.. Mijn moeder, dronken op de grond, weinig kleren aan, en in haar eigen urine. Praten kun je op zo’n moment niet meer met haar, dat weet ik nu uit ervaring. Vaak genoeg heb ik haar gezegd dat het zo niet verder kon en dat ze hulp moest zoeken. Het enige wat er dan uit komt is dat het allemaal mijn schuld is geweest, dat ik me nergens mee moet bemoeien, en wat ze heel vaak heeft gezegd; dat ik op moet rotten. Ze heeft me zelfs een keer letterlijk het huis uitgezet. Dat doet pijn, nu nog, al is het een paar jaar later.

Wijn
Bron: Instagram

Alcohol was overigens niet het enige probleem bij mijn moeder. Urenlang zat ze ‘s avonds te chatten achter de webcam met vreemde mannen, onder het genot van een paar flesjes wijn natuurlijk. Dit deed ze vaak met de muziek heel hard, en ze had zo haar favoriete nummers. Als ik die liedjes nu weer hoor word ik gelijk weer aan alles herrinnerd. Het bleef ook niet alleen bij chatten. ‘s Nachts kwamen er vreemde mannen langs voor mijn moeder, en ‘s ochtends voordat ik naar school moest gingen ze weer weg.

Mijn slaapkamer zat naast die van mijn moeder, dus de geluiden kreeg ik tot in de details mee. Ik weet nog goed dat ik iedere nacht doodsbang met mijn knuffeltje in bed lag, hopend dat het snel afgelopen was. Er zijn zelfs nachten geweest dat ik ‘s nachts in mijn pyjama naar buiten ging om een stukje te fietsen. Gewoon om weg van huis te zijn. Op een gegeven moment ging het hard achteruit met mijn gezondheid, ik had extreem ondergewicht en moest iedere week onder controle bij de kinderarts. Hier werd naast mijn eetstoornis ook een depressie gediagnosticeerd. In 3 jaar tijd ben ik 3 keer opgenomen geweest in een eetstoorniskliniek en 2 keer in het ziekenhuis.

Meisje
Bron: Facebook

Mijn doel was hier voornamelijk eten, en aankomen. Praten deed ik niet, ik dacht dat alles wat ik zou zeggen tegen me gebruikt zou worden. En dat zou er voor zorgen dat ik alleen maar langer van huis zou blijven. Sinds het voorjaar 2010 ben ik weer officieel thuis. Thuis is nu niet bij mijn moeder, maar bij mijn vader. Dit was één van de voorwaarden van de kliniek, anders mocht ik niet naar huis toe. Het is een hele tijd goed gegaan thuis, ik at weer goed, had een gezond gewicht, en ondernam weer dingen met vriendinnen. De laatste paar maanden gaat het alleen weer bergafwaarts.

Ik ben erg depressief, weer een paar kilo afgevallen en kan de hele dag door huilen en dat terwijl ik niet eens weet waarom. Ik vermijd sociale contacten omdat ik geen aansluiting bij ze zie. Ik voel me ook niet op me gemak bij anderen mensen. Constant vergelijk ik mezelf met iedereen die ik tegen kom, en telkens kom ik weer tot conclusie: zij is mooier, zij is slimmer, zij doet dit beter etc. Dat zorgt er voor dat ik me alleen maar onzekerder en ongelukkiger ga voelen. Dit jaar doe ik ook eindexamen HAVO, en dat brengt heel veel stress met zich mee. Ik wil het zo graag goed doen, ik wil me bewijzen, ik wil laten zien dat ik ook ergens goed in ben en niet alleen maar faal in dingen.

Meisje
Bron: 9images

Ook het nadenken over de vervolgopleiding is lastig, dit komt omdat ik nog niet naar de toekomst durf te kijken, omdat ik nog geen toekomst voor mij zie. Of daar ooit verandering in gaat komen? Ik weet het niet. Ergens hoop ik het wel, maar ik zie het niet snel gebeuren. De laatste tijd denk ik dagelijks dat het leven voor mij op deze manier niet hoeft. Ik verlang naar rust, geen moeilijke keuzes, en naar dood zijn.. Maar ik geef het nog niet op, ik krijg snel weer hulp. Op dit moment is de huisarts bezig om mij door te verwijzen naar een GGZ-psycholoog en een EMDR-therapeut voor het verwerken van mijn verleden. Ik ben van plan om deze hulp beter te benutten dan dat ik deed in de kliniek.

Ik moet praten en angsten aangaan om weer echt te kunnen leven. Ik moet weer kunnen genieten van dingen. Dat is mijn doel, daar ga ik aan werken. En wie weet ziet de toekomst er toch nog rooskleurig uit voor mij. Overigens gaat het mijn moeder weer goed. Ze drinkt nu al 1,5 jaar niet meer en ik ga nog vaak bij haar op bezoek. Zij heeft een diep dal gekend en is er gelukkig weer uit gekomen. En nu is het mijn beurt.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal of leven met delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal of Leven met'.

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

40 reacties

 • 4 jaar geleden ❝ Diligite ❞

  Sterkte meid, ik hoop dat het snel weer beter gaat! xxx

 • 4 jaar geleden broodjekaas

  Heel veel respect...

 • 4 jaar geleden TheBlondesBeauty

  Meid, ik wens je heel veel geluk in je leven toe, en dit meen ik oprecht

 • 4 jaar geleden Jessicaaa

  Wow, ik krijg nu kippevel. Heftig verhaal. Ik hoop dat het allemaal goed komt, RESPECT!!

 • 4 jaar geleden Jessie

  Respect, wat moet dat moeilijk zijn geweest om je moeder telkens weer zo gezien te hebben!

 • 4 jaar geleden Ginny Laumen

  Hey, ik wil een paar dingen zeggen:

  1. ik ben ook niet de dunste, ik vergelijk me ook met andere mensen, ik moet ook uit dat dal komen, en dat is lastig, maar je hoeft het niet in 1 keer te doen, neem de tijd die je nodig hebt.

  2. Ik lijd denk ik (90% zeker) ook aan depressie, ik had het opgezocht en heb veel van de symptonen, ik weet nog niet wat ik ermee moet doen, maar je hebt me al wat geholpen.

  3.BENLANGRIJKSTE: Ik vind je SUPER STERK!!!!! Je komt er wel, alleen heeft iedereen een bepaalde tijd nodig, jij dus ook..... je bent heel sterk

 • 4 jaar geleden lisanne

  Super knap hoe jij jezelf er door heen hebt gesleept, toch hebt doorgezet en nu je diploma kunt gaan halen.

  En ik vind dat je al een heel eind de goede kant op bent je hebt hulp gezocht en je verteld nu je verhaal hier dat is niet niks en echt knap en dat is al 50% van je "proces" de goede kant weer op want je verhaal doen en hulp zoeken is het aller moeilijkste.

  Ik heb alle respect voor je want het is niet makkelijk geweest voor je om je moeder zo te zien maar ik denk dat je moeder nu of in de toekomst heel blij is met het feit dat jij aan haar zei stond wat er ook gebeurde.

  Meid ik wens je heel veel succes in je verdere leven en natuurlijk ook met het halen van je diploma

 • 4 jaar geleden lovelygirlx

  Wow wat heb je veel meegemaakt, echt heel erg heftig! Maar erg dapper dat je je verhaal hier durft te vertellen en ik heb respect voor je! Jij gaat er wel komen, met die kracht die je hebt. Succes!

 • 4 jaar geleden Julie

  Ik moest huilen bij je verhaal! Ik herken me wel in het onzekere deel. Ik heb namelijk ernstige faalangst en denken over de toekomst is zeker beangstigend.

  Ik wens je heel erg veel sterke toe!

 • 4 jaar geleden Seagold

  Meisje, jij gaat er uit komen! Sowieso, hoe dan ook! Het gaat je lukken! Heel veel succes en sterkte!

 • 4 jaar geleden Anisa

  wow, heftig zeg. Ik wens je heel veel sterkte en alle geluk van de wereld toe. Ik hoop dat je er weer uit komt. Ik weet denk ik een beetje hoe je je voelt en EMDR-therapie heeft mij heel erg geholpen. Jou gaat dit ook lukken! Heel veel sterkte.

 • 4 jaar geleden m.h

  Heftig!

  Heel veel respect, meid. ♥ Het lukt je wel !

 • 4 jaar geleden FashionLadyx

  Je kunt het, ik gun het je ♥

 • 4 jaar geleden ChocoladexMuffin

  Onbeschrijfelijk...

 • 4 jaar geleden g0tmyswegon

  Echt respect meid, je kunt het!

 • 4 jaar geleden Summerlover

  Jeetje meid wat een heftig verhaal. Zo erg om terwijl je nog zo jong bent al zoveel vreselijks meegemaakt te moeten hebben. Ik hoop voor jou dat je er weer bovenop komt met behulp van de hulp die je krijgt en vooral met behulp van die kracht die in jou zit om jezelf uit deze nare strijd te vechten. Want die is er!! Ik zie in de manier hoe je je laatste stukje geschreven hebt dat jij nog heel veel moed en hoop in je hebt zitten en ik weet dat je daaruit kracht kunt putten om jezelf er bovenop te helpen!!

  Heel veel sterkte en succes lieve meid, je zult hier sterker uit komen dan ooit!!!

 • 4 jaar geleden missSouthMountain

  Succes met weer uit het dal klimmen.

  Ik vind het dapper van je dat je het van je af durft te schrijven.

  Verder vind ik het ook knap dat je nu de havo bent gaan doen.

  Ik wens je veel succes toe in de toekomst. Als je uit je dal bent zal er een prachtige toekomst voor je liggen waar jij van kan genieten.

 • 4 jaar geleden felizestrellaaa ➵

  Heel mooi geschreven dit!

 • 4 jaar geleden Dothingswithpassion

  wat heftig! Heel veel sterkte, ook al lijkt het nu uitzichtloos, ooit komt er een dag dat je denkt: Wauw, kijk waar ik nu sta, wie had dat gedacht?? En dan ben je trots op jezelf! 1ding, zelfmoord is nóóit de uitweg, NOOIT! Je laat de mensen achter wie van je houden, het is een vlucht. Dan ga je als lafaard het graf in, als iemand die het opgaf! Dat doe jij niet, jij gaat keihard vechten en het zal je lukken ook!

 • 4 jaar geleden Lauraa

  Goed dat je een doel voor jezelf stelt en er weer bovenop wil komen, dat is al een hele stap! Ik wens je heel veel sterkte!

 • 4 jaar geleden omalley

  Heel veel sterkte en ik heb onwijs veel respect voor je!

 • 4 jaar geleden LuctorEtEmergo

  Jeetje, heel veel sterkte. Ik hoop dat het snel goed met je gaat en er bovenop komt!

 • 4 jaar geleden dreamxo

  Heel veel sterkte, je kunt het!

  Ook het nadenken over de vervolgopleiding is lastig, dit komt omdat ik nog niet naar de toekomst durf te kijken, omdat ik nog geen toekomst voor mij zie.

  Kreeg tranen in mn ogen toen ik dit las, dit was ook bij mij het geval, gelukkig ben ik er met mijn mentor nog uitgekomen..

 • 4 jaar geleden Lieve

  ah respect!

  Mijn beide ouders zijn alcholist, niet gescheiden maar drinken iedere avond een krat bier met zijn 2e leeg.

  Hierdoor ben ik ook depressief geraakt en viel ik ook veel af.

  Ik ging samen wonen met mijn vriend en werd hierdoor manisch..

  Toen ben ik opgenomen geweest op een gesloten afdeling 9 weken lang.

  En vervolgens loop ik nu nog bij het GGZ alles te verwerken.

  succes met alles meisje!

 • 4 jaar geleden Lalalaliefde

  Heeeel veel sterkte meid

 • 4 jaar geleden Turtletimes

  Echt heel heftig,.. Sterkte meis, je kunt hier uit komen!

 • 4 jaar geleden xVlinderr

  Wow, ik heb echt heel veel respect voor je! Goed om te lezen dat je er voor wilt gaan, ondanks dat het allemaal niet meezit. Sterkte & succes!

 • 4 jaar geleden Philine db

  Wat heftig om te dit lezen. Bij mij is het thuis al 10 jaar aan de gang, en het enige wat ik je kan meegeven is: praat erover en denk aan jezelf! En dat niks jou schuld is. Dat is wat mij al zo lang helpt dit alles te doorstaan. Heel veel sterke! X

 • 4 jaar geleden FRESHIONISTA

  Heftig... Heel veel sterkte meid.

 • 4 jaar geleden Samsungloverrr___

  veel sterkte meid

 • 4 jaar geleden Lisa

  heftig! Sterkte!!

 • 4 jaar geleden Janine

  Ik weet nog goed dat ik iedere nacht doodsbang met mijn knuffeltje in bed lag, hopend dat het snel afgelopen was.

 • 4 jaar geleden Smeltkaas

  Dat is echt heftig! Respect, en heel veel sterkte!

 • 4 jaar geleden OVERJOYED

  Wow.. Heel veel sterkte!

 • 4 jaar geleden Damon_master_piece

  wow heftig heel veel sterkte...

 • 4 jaar geleden TeddyGeer

  ik heb echt diep respect voor je!

 • 4 jaar geleden BeNiceOrLeave

  Heftig..Sterkte!

 • 4 jaar geleden Bambii

  Wauw respect, maar jij kan het ook!

 • 4 jaar geleden naomi

  super trots op jou ! en het gaat vast goed komen met je examens

 • 4 jaar geleden Lisa

  Mijn respect heb je, ben trots op jezelf. Je hebt al een heleboel bereikt, hou vol.

 1. 1