Health

10 toffe indoor sporten voor de winter

Ook in de winter kun je lekker sporten. Terwijl het buiten koud is duik je gewoon lekker een zaal of hal in voor een indoor sport. Sommige sporten zijn echt winter proof zoals snowboarden en daarnaast zijn er nog teamsporten die je indoor kunt doen. Ben je meer iemand die graag alleen actief is? No problem, want Girlscene zet de 10 tofste indoor sporten voor deze winter op een rij. 

Snowboarden
Je hoeft niet af te reizen naar de Franse Alpen of Oostenrijk om op wintersport te gaan. Het kan waarschijnlijk ook gewoon bij jou in de buurt in een indoor skihal! Een aanrader voordat je op wintersport gaat of juist ter vervanging van wintersport. Sommige hallen hebben sneeuw, anderen hebben touw waar je over kunt snowboarden.

bron

Skiën
Als je liever niet met twee voeten op een plank vastgebonden staat, is het een optie om te gaan skiën. Net zoals snowboarden is het een goede voorbereiding op de wintersportvakantie of je gaat voor de lol. Op internet kun je opzoeken waar je bij jou in de buurt kunt skiën.

Tennis
Tennis is een sport die je zowel individueel als samen kunt uitvoeren. Het is gezellig terwijl je ondertussen actief bezig bent. Bijkomend voordeel: je werkt aan je conditie en werkt aan je ruimtelijk inzicht tegelijkertijd. 

Squash
Squashen is waarschijnlijk een minder populaire sport, ondanks dat het een goede work out is. Je moet snel reageren en eigenlijk lijkt het een beetje op tennis met een twist. Samen met iemand sta je in een afgesloten ruimte en sla je met een racket de bal tegen de muur.

Volleybal
Een goede teamsport is volleybal. Bij volleybal draait het om samenwerking waarbij je met vijf andere mensen probeert te winnen. Als je houdt van balsporten is volleybal vast iets voor jou.


bron

Paardrijden
Iets heel anders dan op ski's staan of een balsport doen is paardrijden. Het is een individuele sport waar je toch samenwerkt (met het paard). Paardrijden is goed voor je balans en houding en daarnaast is het erg gezellig als je les hebt met een groep gezellige meiden.

Schaatsen
De ultieme Hollandse sport voor in de winter is natuurlijk schaatsen. Helaas vriest het vaak niet hard genoeg om dat op natuurijs te doen, daarom is schaatsen een prima indoor sport. Wil je graag sneller en beter worden? Ga dan voor gewoon schaatsen, maar als je graag op muziek schaatst en een choreografie instudeert is kunstschaatsen ook een optie. 

Klimmen
Een avontuurlijk meisje die niet bang is voor een uitdaging is geschikt voor op de klimmuur. Door het hele land zijn klimzalen te vinden voor zowel beginners als gevorderden. 

Handbal
Nog een bal- en teamsport is handbal. Je speelt in een groep van zeven spelers en je probeert de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Handbal is voor jong en oud en voor zowel jongens als meisjes. Je leert om samen te werken en je competitieve kant komt naar boven tijdens het spelen. Daarnaast is het een sociale sport omdat je samen met zes anderen speelt en een team vormt. 


bron

Zwemmen
Bij zwemmen hoef je niet bang te zijn voor het koude weer, omdat je in het warme water ligt. Je traint je hele lichaam en kunt je vrij bewegen in het water. Het is gezellig om recreatief te zwemmen samen met een vriend of vriendin, maar je kunt natuurlijk ook trainen om wedstrijden te gaan zwemmen. 

Welke indoor sporten zijn jouw favoriet?

Laat je inspireren in Pinbook